IRLi nimekirja juhib Tartus Margus Tsahkna

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Tairo Lutter

Riigikogu valimistel on Isamaa ja Res Publica Liidu esinumber Tartu linnas riigikogu liige Margus Tsahkna. Teisel kohal on erakonna Tartu piirkonna juht Peeter Laurson ning kolmas staažikas ajakirjanik Kalle Muuli.

Peale nende kolme kuuluvad esikümnesse veel Tartu tervishoiukõrgkooli rektor Anneli Kannus, endine parlamendiliige Mihhail Lotman ning riigikogu liige Ene Ergma, samuti teadlased ja õppejõud Tõnu Lehtsaar ja Jüri Kõre. Lisaks veel Tartu linnavolikogu liige Karl Kull ning Tartu ülikooli sotsiaal- ja haridusteaduskonna dekanaadi juhataja Piret Orav.

IRLi üleriigilises nimekirjas esikümnest ühtegi tartlast siiski ei leia. 18. kohal on Peeter Laurson, 32. kohal Margus Tsahkna. Ülejäänud on veelgi tagapool.

Viimastel riigikogu valimistel 2011. aastal sai IRL 24,3 protsenti Tartus antud häältest, olles sellega teisel kohal. Rohkem sai hääli Reformierakond (34,4%), vähem Sotsiaaldemokraatlik Erakond (18,7%) ja Keskerakond (15,5%).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles