Üle 600 õpilase jätab koolitoidu vahele

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitoit
Koolitoit Foto: Toomas Huik.

Enam kui 600 Tartu põhikoolide õpilast jätab koolilõuna söömata, mis teeb keskmiselt 7 protsenti sel sügisel põhikooli minevast 9202 noorest.


Sellise arvestuse aluseks on laste hulk, kelle eest kevadpoolaastal maksti toiduraha.
Tartu abilinnapea Jüri Sasi ütles, et koolitoidust loobumise põhjusi pole täpselt teada. Ta pakkus, et osal noortel pole harjumust süüa tervislikku koolitoitu. Loobujate hulgas on taimetoitlasi, kuigi toitu on võimalik valida: võtta üksnes salatit ja loobuda lihast. On ka neid, kes kodunt saadud toiduraha endale taskurahaks jätavad. Loobujate protsenti kergitavad kindlasti ka koolist puudujad.

Sasi arvas, et kitsikuse tõttu ei tohiks küll ükski Tartu põhikooliõpilane koolitoiduta jääda. Kevadpoolaastal sai koolitoitu täiesti tasuta 1172, sügispoolaastaks on linn arvestanud vajadusega täiel määral koolitoidu eest maksmisest vabastada 1500 õpilast.
Tartu on koolilõuna piirhinnaks kehtestanud 15 krooni 1.–4. klassi õpilaste toidukorra kohta ja 18 krooni 5.–9. klassi õpilastele.

Eile otsustas linnavalitsus, et nii nagu kevadel, hüvitatakse ka sügisel toidupäeva kohta 14 krooni, lapsevanemate tasuda jääb kroon kuni neli krooni koolipäeva kohta. Hüvitatavast rahast tuleb riigieelarvest 11.73 krooni toidupäeva kohta, ülejäänu maksab linn.

2010. aastal kulub Tartu õpilaste koolilõunate hüvitamiseks 22,27 miljonit krooni, sellest 1,2 miljonit erakoolidele, linna panus selles on 3,7 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles