Poevargusega vahele jäänud kultuuriministeeriumi asekantsler astus tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Oreškin.
Raul Oreškin. Foto: Peeter Langovits

Kultuuriministeeriumi kunstide asekantsler Raul Oreškin esitas seoses eile Tartu kaubamajas toimunud poevargusega avalduse teenistusest lahkumiseks, kultuuriminister Urve Tiidus rahuldas Oreškini avalduse.

Konkurss kunstide asekantsleri kohale tuleb uue aasta alguses.

Raul Oreškin jäi Tartu kaubamajas turvatöötajatele vargusega vahele esmaspäeval ning tema suhtes alustati väärteomenetlust.

Kaubamaja toidupoe turvatöötaja märkas erinevaid kaupu näpanud Oreškinit kella 11.30 ajal ning pidas ta kinni. Selgus, et mees oli varastanud veini, jäätist ja päikesekreemi, kokku 50 euro väärtuses kaupa.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja kinnitas BNSile, et kaubamajas avastati esmaspäeva hilishommikul vargusjuhtum. «Tabatud isik oli kaine, käitus rahulikult ja kahetses tehtut. Tema suhtes alustati väärteomenetlust ning teisipäeval kuulab politsei üle turvatöötaja,» lisas pressiesindaja.

Kultuuriminister Urve Tiidus ütles Postimehele, et Oreškin sooritas poevarguse puhkuse ajal.

«Olen Oreškiniga sel teemal rääkinud ja ta esitas mulle lahkumisavalduse. Kultuuriministeerium on juhtunu kohta pressiteate edastanud ja mina ei soovi seda teemat rohkem kommenteerida,» ütles Tiidus.

Oreškin ise kommentaarideks kättesaadav ei ole. Postimehele on kinnitatud, et varem pole mehel sarnaseid juhtumeid ette tulnud.

Riigikantselei avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjon valis Raul Oreškini kultuuriministeeriumi kunstide asekantsleriks mullu detsembris ning tööd alustas ta tänavu 9. jaanuaril.

Enne kultuuriministeeriumi asekantsleriks asumist töötas ta 2009. aastast Tartu Loomemajanduskeskuse tegevjuhina.

Aastatel 2007-2009 juhtis Oreškin Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonda ja sellele eelnevalt töötas ta samas asutuses noorsooteenistuse juhatajana.

Raul Oreškin kirjutas täna veidi enne kella 11 pöördumise Facebookis sõpradele ja tuttavatele.

«Mul on väga kahju, et olen teid kõiki alt vedanud, kuna sain hakkama vääritu teoga. Tegu oli rumala kihlveoga ja mul ei ole sellele muidugi mingit õigustust. Palusin end ametist vabastada ning taandan end mõneks ajaks avalikust ja virtuaalsest elust. Vajan järelemõtlemiseks aega. Vabandan kõigi ees, keda olen solvanud ning mõistan, kui te ei soovi enam minuga suhelda. Palun vaid säästa oma peret, kes pole juhtunuga seotud. Kõike head, Raul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles