Tartu vanim piltpostkaart on ülikooli peahoonega

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täpselt 120 aastat tagasi tervitas Tartus elav Emmi läheneva aastavahetuse puhul Moskvas elavat Bettyt niisuguse piltpostkaardiga, millest tänapäevaks on saanud suur haruldus.
Täpselt 120 aastat tagasi tervitas Tartus elav Emmi läheneva aastavahetuse puhul Moskvas elavat Bettyt niisuguse piltpostkaardiga, millest tänapäevaks on saanud suur haruldus. Foto: Indrek Ilometsa erakogu

Eile möödus 120 aastat päevast, millest on teada vanim Tartu piltpostkaart. Selle read on dateeritud 1894. aasta 29. detsembriga ja selle postitempli kuupäev on 30.12.1894.

Postkaardi vasakus ülemises nurgas on vinjetiga pärjatud pilt vaatega Tartu ülikooli peahoonele. Postkaardi väljaandja või trükikoja kohta märkeid ei ole. Sama fotot on aga kasutatud mitmel hilisemal postkaardil, originaalfoto autor on Tartus ja Riias töötanud fotograaf Carl Schulz.

Postkaart kuulub kollektsionäär Indrek Ilometsale, kes sai niisuguse imetlusväärse leiu omanikuks sel aastal, ostes endale ühe siitilmast juba mõne aja eest lahkunud kollektsionääri postkaardikogu.

«Ma olen aastate jooksul kogusid endale palju soetanud. Selle muretsesin aga just tolle esimese Tartu piltpostkaardi pärast,» tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles