Piparkoogist tähetorn võlub detailidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu Postimehe piparkoogivõistluse võitja Maarja Roosi Tartu tähetorni kujutava piparkoogimajakesega tähetorni juures.
Pildil Tartu Postimehe piparkoogivõistluse võitja Maarja Roosi Tartu tähetorni kujutava piparkoogimajakesega tähetorni juures. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Maarja Roosi valmistas piparkoogivõistluseks Tartu tähetorni maketi ja see ei olnud kaugeltki lihtne.

Aasta tagasi võitis Tartu Postimehe piparkoogivõistluse Kõpu tuletorni makett ning just sellest sai inspiratsiooni tänavune võitja, Tartu ülikooli arvutigraafik-kunstnik Maarja Roosi. Tema meelest on piparkoogimajakesed omamoodi klassika, kui aga võistlusel osaleda, võiks see olla midagi erilisemat kui tavalised neli seina ja katus.

Nii jooksid temagi mõtteist läbi raekoda, ülikooli peahoone ja muud Tartu suursugused ehitised. Ent veel möödunud aastal sattusid töö tõttu ta kätte tähetorni vanad joonised. Sellest tärkas mõte, et põnev materjal on olemas, miks mitte see piparkoogina jäädvustada. «Üks detail seob mind tähetorniga veel, nimelt see, et mu vanaisa töötas seal kunagi, arvan, et millalgi viiekümnendatel,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles