Gümnasistid toodavad tammepuidust käekelli

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miina Härma Gümnaasiumi 11. klassi poisid lõid õpilasfirma Wooch, mis valmistab käekelli (pildil vasakult: Roland Sirg, Magnus Loos, Meelis Pihlap ja Henri Hallik).
Miina Härma Gümnaasiumi 11. klassi poisid lõid õpilasfirma Wooch, mis valmistab käekelli (pildil vasakult: Roland Sirg, Magnus Loos, Meelis Pihlap ja Henri Hallik). Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Miina Härma gümnaasiumis alustas sellel kuul õpilasfirma Wooch, mis toodab tammepuidust käekellasid. Praeguseks on käsitsi valmistatud kuus ajanäitajat ning paarkümmend tellimust on juba ootel. 

Firmasse kuulub neli 11.b klassi õpilast: Meelis Pihlap, Roland Sirg, Magnus Loos ja Henri Hallik.

Noormeeste valmistatud käekella oli esimest korda võimalik näha 13. detsembril Tartu õpilasfirmade jõululaadal, kus nende äriidee sai Tartumaa kõige potentsiaalikama õpilasfirma ja ka parima terviklahenduse auhinna.

Idee tuli noormeestel aga oktoobris ettevõtlusnädala ideekohvikus ning esimene käekell valmiski päev enne laata. Meelis Pihlap tõdes, et kui koos kolme klassikaaslasega sai käsitsi kella valmistamine ette võetud, ei osanud ta alguses sellest midagi loota ega ka karta.

«Kui see esimene kell aga lõpuks valmis sai, oli kohe tunne, et siit tuleb midagi head,» ütles Pihlap. Henri Hallik lisas, et õpilasfirmade jõululaat näitas samuti, et tammepuidust kella vastu on huvi suur. Laadalt saadi ka esimesed tellimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles