Märt Meesak: vajame Eestit kõikjal Eestis!

, Eesti Vabaerakonna juhatuse liige ja Konguta vallavolikogu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Meesak
Märt Meesak Foto: TPM

Riiki valitsenud kartellierakonnad on nendeks valimisteks unustanud ära eelmiste valimiste lubadused Eesti regionaalpoliitika teemadel ega taha sellest enam rääkida.

Reformierakond põrutab «kindlalt edasi» täiskäigul maaelu hääbumise poole, sotsid rakendasid valimisvankri ette hoopis kadunud hinged ning eelmise kampaania ajal lubatud suured sõnad asendusid valitsusse minnes tühja susinaga.

IRL on küll pusinud ikka ja jälle kenasid haldusreformi kaarte, kuid kaugemale ehk sisuni pole kunagi tõsiselt väga jõutud.

Keskerakond uhkeldab sõnades alati maaelu tähtsusega ja omavalitsuste võime olulisusega, Tallinna «kuningriigis» aga kehtestatakse selliseid samme nagu tasuta ühistransport just karuteenena maapiirkondade valdadele ja linnadele. Sellega meelitatakse maksumaksjana see elujõulisemgi osa elanikkonnast ära Tallinna.

Kokkuvõtvalt, ääremaastumine jätkub, Tallinn «ruulib» ning kartell vaatab vaikides oma nurgas kõike seda pealt. Taas uusi hiilgavaid valimisteemasid sepitsedes ja pusides ning valimisteks valmistudes on see teema maha vaikitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles