Naabri jõukusest rohkem loeb tema rahvus

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Inimene soovib naabriks omasugust, kuid eestlastel ja venekeelsetel inimestel pole selle soovi täitmiseks võrdseid võimalusi, kinnitavad teadlaste uuring ja kinnisvaramaakleri kogemus. Nii suureneb Tartus majanduslik ja rahvuslik eraldumine.

Eestlased soovivad elada eestlastega, Tartu venekeelsele vähemusele ei ole naabri rahvus enamasti oluline. Kui majanduslik seis lubaks, koliksid mõlemad jõukamasse naabruskonda. Paraku aga ebavõrdsus ühiskonnas suureneb ja nii on kahel rahvusrühmal erinevad väljavaated oma unistuste täitmiseks.

Selline on lühikokkuvõte mainekas geograafiaajakirjas Annals of the Association of the American Geographers avaldatud artiklist «Naabrite rahvuse ja jõukusega seotud elukohaeelistused sotsialismijärgses Tartus», mille kirjutasid Tartu ülikooli inimgeograafia teadur Kadri Leetmaa ja professor Tiit Tammaru ning Daniel Baldwin Hess Buffalo ülikoolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles