Festivali projektijuht süüdistab galeriisid boikotis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umbes sedamoodi näeb välja Bik Van der Poli performants «Sleep With Me» («Maga koos minuga») laupäeva õhtul Y-galeriis: Andy Warholi kuuetunnine film «Sleep» silme ees, vaatajad magamiskottides ja teki all.
Umbes sedamoodi näeb välja Bik Van der Poli performants «Sleep With Me» («Maga koos minuga») laupäeva õhtul Y-galeriis: Andy Warholi kuuetunnine film «Sleep» silme ees, vaatajad magamiskottides ja teki all. Foto: Bik Van der Pol / arhiiv

Täna tuleb huviliste ette nüüdiskunstifestival Art Ist Kuku Nu Ut – viiendat ja viimast korda ning ainult kolmeks päevaks. Projektijuht Kaisa Eiche sõnul on sellise lühiduse taga Tartus galeriipinda pakkuvate asutuste korraldatud boikott.

Kaisa Eiche on Kaasaegse Kunsti Eesti Keskuse veebilehe uudiskirjas 27. novembril avaldanud essee «Kaasaegse kunsti festivali retsept». Ta meenutab kahasse Rael Arteliga aastast 2010 korraldatud Art Ist Kuku Nu Uti rahastamist, struktuuri ja koostööd.

«Kunstitöötajad nagu kõik kultuuritöötajad on vastuolulises olukorras, kui teemaks tuleb koostöö ja konkurentsi küsimus,» kirjutab Eiche. «Igal juhul seisab korraldaja fakti ees, et rahvusvahelise staarkunstniku maaletoomine või suuremahulise rahvusvahelise näituse kureerimine on muu hulgas ka äriprojekt, mis nõuab professionaalide koostööd.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles