Mis ootab Rocki eurosarja vahegrupis?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmo Kriisa (palliga) kohtumises Sofia Lukoili Academicu vastu.
Valmo Kriisa (palliga) kohtumises Sofia Lukoili Academicu vastu. Foto: Kristjan Teedema

TÜ/Rocki korvpallimeeskond on EuroChallenge'i sarjas taganud endale edasipääsu alagrupist. Kas alagrupi võitjana või teise koha omanikuna, sõltub viimase vooru mängudest, kus Rock kohtub kodus Ungari klubiga Egis Körmend.

Hetkel on tabeliseis B-grupis: Rock 4/1, Energia 3/2, Körmend 2/3, Lukoil 1/4.

Rocki võidu korral on alagrupp võidetud, kaotuse korral jääb kõik teise mängu otsustada (Energia TG-Jiu – Lukoil viimase kodus). Energia võidu korral ja Rocki kaotuse korral läheb B-alagrupist esimese kohaga edasi Energia (Rockiga 1:1, kuid korvide vahe +11), Rock saab siis edasi teisena.

Mis ootab Rocki ees vahegrupis?

B-grupi võitja (Rock?) kohtub vahegrupis A-grupi 2. kohaga, C-grupi 2. kohaga ja D-grupi võitjaga.

A-grupis on tõenäolised teise koha kandidaadid enne viimast vooru Ratiopharm Ulm (Saksamaa) ja Shoeters den Bosch (Holland). Hollandi meeskonnal on suurem võimalus, sest tema kohtub viimases voorus grupi viimasega, Ratiopharmi aitaks edasi võit viimases voorus liidri Brindisi vastu. Võib aga tekkida ka surnud ring. C-grupi tõenäolise teise koha omaniku selgitavad viimases voorus Fraport Skylines (Saksamaa) ja Boras Basket (Rootsi). D-grupi kõige tõenäolisem võitja on Saraatovi Avtodor, kes on siiani võitnud kõik viis mängu.  

Kui Rock saab edasi oma grupi teisena, ootavad teda vahegrupis A-grupi 1., C-grupi 1. ja D-grupi 2.

A-grupi võitjaks saab kõige tõenäolisemalt Enel Basket Brindisi (Itaalia). C-gruppi on võitmas Belgia klubi Okapi Aalstar ning D-grupis võib teisena edasi saada BC Astana (Kasahstan), kellel on täna siiski veel ees ka eelviimase vooru mäng.

Niisuguse spekulatsioonivõimaluse loovad praegused tabeliseisud EuroChallenge'i A-, B-, C- ja D-grupis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles