Koolid lähevad üle kiibiga õpilaspiletitele

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miina Härma Gümnaasiumi IT-juht Janar Haidak tutvustamas uut elektroonilist õpilaspiletit.
Miina Härma Gümnaasiumi IT-juht Janar Haidak tutvustamas uut elektroonilist õpilaspiletit. Foto: KALEV SAAR/PM/SCANPIX BALTICS

Enamik Tartu koole on sel sügisel võtnud kasutusele kiibiga õpilaspiletid, mida saab lisaks isiku tõendamisele kasutada ka koolide raamatukogudes, sööklates ning järgmisest sügisest ka linna ühissõidukites.

Esimesena võttis elektroonilise õpilaspileti kasutusele Kivilinna kool. Kooli infojuht Sven Hendrikson ütles, et esimesed õpilased said plastpileti kätte juba septembris ning nüüdseks on kõigil uus pilet olemas.

«Lastele on see väga meeldinud. Foto jääb ilus värviline ning tundub parem, kui oli pabervariant,» lausus Hendrikson. Esimese poolaastaga on tal tulnud välja lasta ka kaks dublikaati.

Linna haridusosakonna juristi Kairi Peekmanni sõnul on kiibiga õpilaspiletil palju rohkem funktsioone kui pelgalt isiku tõendamine. Näiteks saab kaardiga senisest lihtsamalt kooli raamatukogust raamatuid laenata, kuna õpilaspiletit saab kiiresti skanneri või kiibilugejaga ära registreerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles