Naiste saalihoki meistriliiga kuivas kokku

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku Fortuna (roosas) pidas 15. novembril sõpruskohtumise EMÜ SKga (rohelises). Kaheksakordne Eesti meister Fortuna võitis mängu 5:3 ja pani sellega oma saalihokikarjäärile punkti.
Saku Fortuna (roosas) pidas 15. novembril sõpruskohtumise EMÜ SKga (rohelises). Kaheksakordne Eesti meister Fortuna võitis mängu 5:3 ja pani sellega oma saalihokikarjäärile punkti. Foto: Fredy Maalt

Naiste saalihoki Eesti meistri tiitlile mängivad sel hooajal kaks naiskonda: Eesti maaülikooli spordiklubi Tartust ja Sparta spordiselts Tallinnast.

Käesoleval aastal võttis saalihokiliit enda egiidi alla naiste saalihoki iseseisva rahvaliigana tuntud Energia liiga, mille nimetuseks sai esiliiga. Selles võistleb kaheksa naiskonda. Alles jäi ka tippmängijatele mõeldud meistriliiga, kuid tänavu mängib selles vaid kaks naiskonda.

Esimese naiskondade meistritiitli 2002. aastal võitnud Jõgeva Tähe SK naiskond, kes kordas saavutust kaks aastat hiljemgi, läks tänavu komplekteerimisraskuste tõttu üle esiliigasse. Kaheksakordne Eesti meister Saku Fortuna lõpetas aga sootuks. Nii jäigi möödunud aasta neljast naiskonnast tänavu meistriliigasse kaks.  

Eesti saalihokiliidu peasekretär Tõnis Teesalu nõustus väitega, et meistriliigas on naiskondi vähe, kuid lisas, et lihtne tehe kaheksa pluss kaks näitab, et kümme naiskonda justkui polegi nii paha tulemus.

Siiski on nende kahe liiga vahel väga suur taseme erinevus. «Asi on selles, et naiskonnad ei soovi ehk nii suurt pingekoormust võtta, et tippliigades mängida, ja siis on neil hea mängida esiliigas,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles