Vastne tunnel tuleb ümber ehitada

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi ringil valmiv jalakäijate tunnel on sama hästi kui valmis, kuid juba tuleval aastal on maanteeametil plaanis sinna treppide asemele ehitada kaldteed.
Viljandi ringil valmiv jalakäijate tunnel on sama hästi kui valmis, kuid juba tuleval aastal on maanteeametil plaanis sinna treppide asemele ehitada kaldteed. Foto: Margus Ansu

Tartus Viljandi ringil valmiva jalakäijate tunneli sissepääsude trepid on puuetega inimeste suhtes diskrimineerivad ja surve alla langenud maanteeamet tellib tulevaks kevadeks tunneli ümberehituse projekti.

Probleem kerkis sellest, et ruumipuuduse tõttu loobus maanteeamet tunnelisse pääsuks kaldteede rajamisest ja on trepid. Ratastoolis inimesed, aga ka näiteks jalgratturid, peavad tänava ületamiseks kasutama pikemat ringi.

Sel nädalal jõudis teema juba Tartu linna kergliiklusteede komisjoni koosolekul arutusele ja seal rääkis maanteeameti Lõuna piirkonna ehitusvaldkonna juht Janar Taal plaanist tunneli sissepääsud ümber teha, sest Eesti liikumispuuetega inimeste liit on seda nõudnud. Kui näpuga seaduses järge ajada, on nõue täiesti seaduslik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles