Ahhaa ootab emasid koos tittedega

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu tervishoiukõrgkooli ämmaemanda õppekava üliõpilased Merit Luik (vasakul) ja Evelin Limberg riietavad beebinukke.
Tartu tervishoiukõrgkooli ämmaemanda õppekava üliõpilased Merit Luik (vasakul) ja Evelin Limberg riietavad beebinukke. Foto: Erakogu

29. novembril korraldab Tartu ülikooli kliinikumi lastefond koos teaduskeskusega Ahhaa ja Tartu tervishoiu kõrgkooliga titepäeva, millega kogutakse raha kliinikumi perekeskusele ultraheliaparaadi soetamiseks. 

Ürituse Ahaa-poolse korraldaja Annika Vesselovi sõnul oodatakse majja nii beebiootel tulevasi emasid kui väikelastega vanemaid. 

«Teadus ei ole mõeldud ainult neile, kes oskavad lugeda,» selgitas Vesselov. Ta lisas, et titepäeva eesmärk on näidata, et tegelikult saab teadusega tutvust teha juba päris pisikesena. Kõiki maja eksponaate saab oma käega katsuda või lähemalt kuulata ja vaadata. Näeb suurt akvaariumi, läbilõiget sipelgapesast, ka on võimalik näha, kuidas kooruvad tibud.

Titepäeval lahutavad suurte ja väikeste meelt teadusteater, lühiseminarid ja töötoad. Teadmisi saab proovile panna rahvatarkuste viktoriinis ning titeteemalisel takistusrajal.

Lühiseminaridele ja võimlemistundidesse on vaja varem end kirja panna teaduskeskuse kodulehel, sealt leiab ka terve päeva programmi.

Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv märkis lõpuks, et peale annetuste kogumise on lastefondi eesmärk inimeste teadlikkuse suurendamine. Kõigil on võimalik põhjalikult tutvuda ultraheliaparaadiga, katsetada vastsündinu süleshoidmist, riietamist ja mähkimist ning osaleda tasuta beebide võimlemises või rasedate fitball-treeningus.

TÜ kliinikumi perekeskus vajab uut ultraheliseadet suurenenud töökoormuse tõttu. Lisaaparatuur võimaldaks pakkuda teenust abivajajatele suuremas mahus, ilma et peaks patsiente jooksutama või raskeid ja õrnu aparaate edasi-tagasi vedama. Ühe seesuguse seadme ligikaudne hind on 21 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles