BMX-krossi sari kolis talveks saali

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poiste B7-8 vanuseklassi parimad.
Poiste B7-8 vanuseklassi parimad. Foto: Tartu Velo

Nädalavahetusel algasid neljandad Tartu talvised karikavõistlused BMX-krossis. Lisaks Tartu rattaklubidele sõitis sportlasi kohale ka Viljandist, Jõgevalt, Valmierast ja Madonast.

Veiko Tammiste juhtimisel tehtud rajamuudatused Tähtvere BMXi-hallis said sõitjatelt kiitvaid hinnanguid, ütles SK Velo treener Jaan Veeranna.

Võistlust alustasid kõige nooremad ratturid. Tüdrukute G6 vanuseklassis oli ainsaks sõitjaks Helena Alide Ojasild Tartu Velost. Alles kuueaastane tüdruk sai raja läbimisega hästi hakkama ja pälvis sellega ka publiku aplausi.

Poiste B6 vanuseklassis oli rajal Tanel Leoki noorim, kõigest nelja-aastane poeg Travis. Noor võidusõitja esialgu ajasõitudest kaugemale ei jõudnud, sest pärast võistlust kodus mängides murdis ta käe ja põhivõistlusele tulla ei saanudki.

Poiste B7-8 vanuseklassis käis juba tõsine heitlus. Favoriidiks oli ajasõitude parim, Ats Joosep Angerpikk Tartu Velost. Kohasõitudes pidi Angerpikk aga alla vanduma oma klubikaaslasele Sebastian Leokile ja talle jäi esimeselt etapilt kokkuvõttes teine koht. Võitjaks tuli Sebastian Leok ja kolmas oli selles vanuseklassis Oskar Lehto TÜ ASK-st.

Poiste B9-10 vanuseklassis olid kohal väga tugevad Läti ratturid Valmierast. Ajasõidus näitaski parimat aega Valmiera poiss Ralfs Fridvalds, kes oli ka kohasõitudes parim ja võitis esimese etapi. Teise aja sai ajasõitudes Tõnis Mugra Tartu Velost, finišeerides ka kohasõitudes teisena. Küll aga sai ta kohtunikelt karistuse rajajoonele sõitmise eest ja seetõttu taandus etapil kolmandale kohale. Teisele kohale tõusis teine Valmierast pärit rattapoiss, Gustavs Karlis Jurevics.

Tüdrukute G11-12 vanuseklassis olid meie lootused suured, sest osales andekas noor rattur Miina Ojasild. Ta on näidanud häid sõite juba suvistel võistlustel ja poolehoidjad ei pidanud ka sel korral pettuma. Ojasild võitis nii aja- kui ka kohasõidu ja saavutas kindla esikoha.

Pisut nukram lugu oli teise Tartu Velo ratturi Mirjam Rauniga. Nimelt polnud tema vanuseklassis piisavalt rattureid, et vanuseklass avada, ja selle tõttu pidi ta selle võistluse sõitma endast vanemate klassi ratturitega.

Ajasõitudes saavutas Raun küll tubli teise koha, taandus aga kohasõitudes vanemate konkurentide järel kuuendale kohale. Teise koha sai sellel etapil Anni Annamaa Rein Taaramäe rattaklubist, kolmas oli Elina Tasane Viljandi rattaklubist.

Arvukaimaks võistlusklassiks avaetapil osutus poiste B11-12 vanuseklass, kus konkurents kõige tihedam. Oma head taset näitas siin Madis Mihkels TÜ ASKst, kes võitis kõik eelsõidud ja oli kindlalt parim ka finaalis. Teine koht sellelt etapilt rändas Lätimaale ja selle sai Rihards Janis Liepins Talava rattaklubist. Kolmas oli selles vanuseklassis Remi Soo TÜ ASKst.

Tüdrukute G13-14 vanuseklass liideti samuti klass kõrgema vanuseklassiga ja sellega seoses jagati kohad välja vanuseklassis G15-16. See aga ei häirinud nooremaid rattureid, kes võtsid ka selles vanuseklassis kaks kõrgeimat kohta. Esikoht Kristel Sandra Soonikule ja teine koht Ilona Tasasele kes mõlemad kuuluvad Viljandi rattaklubisse. Kolmas koht selles vanuseklassis kuulus Kersti Johanna Ojasillale TÜASK-ist.

Väga arvukaks vanuseklassiks oli ka poiste B13-14. Ka selles vanuseklassis osales väga tugev Läti rattur, mis aga ei häirinud kodurajal esinenud Tartu Velo ratturit, Karl Lausingut. Viimane võttis esikoha nii ajasõidus, kui ka kohasõitudes ja saavutas kindla esikoha. Teine koht selles vanuseklassis kuulus Niks Verebsile Madona rattaklubist, kolmas oli Toomas Vool Viljandi rattaklubist.

Poiste B15-16 vanuseklassis oli poiste tase ehk kõige ühtlasem ja võitjana tuli välja Ants Verliin TÜ ASKst. Teine koht kuulus Joosep Sankmannile Viljandi rattaklubist ja kolmas koht Randar Saarele Vooremaa Centrum/Rattabaasi rattaklubist.

Kiireim seltskond Eestis sellel spordialal on kolinud järgnevaks hooajaks meesjuunioride vanuseklassi. Publik ei pidanud taas pettuma, sest ka uuendatud rajal näitas Ardo Oks rekordilähedast aega ja väga head rattavalitsemist. Oks võitis nii ajasõidu kui oli kindlalt parim ka kohasõitudes. Teise aja saavutas ajasõitudes Siim Lepik, kuid pidi kohasõitude finaalis ratta purunemise tõttu loovutama selle koha oma klubikaaslasele Karl-Mattias Võsole. Lepik ise pidi leppima kolmanda kohaga.

Naiste eliitklassis on samuti tase väga ühtlane ja ajasõitude erinevused jäid sajandiksekunditesse. Kuna selles vanuseklassis kindlat liidrit hetkel pole, siis see tõotas väga tasavägist finaali kohasõitudes ja nii see kujuneski. Võitjana väljus sellest Sirje Lepik TÜ ASKst, teine koht kuulus Ketlin Tekkelile Freedowni rattaklubist ja kolmas Ivika Laineveele Vooremaa Centrum/Rattabaasi rattaklubist.

Võistluspäeva lõpetasid Cruiseri klassi ratturid. Võistlus tõotas tulla taas põnev, kuna ka selles võistlusklassis olid lätlased esindatud ja juunior Ardo Oks tegi selles võistlusklassis oma debüüdi. Kõik see aga ei heidutanud Veiko Tammistet, kes on ehk ka meie staažikaim Cruiseri-sõitja. Tammiste sai võidu nii aja- kui kohasõidus ja saavutas esikoha. Klubikaaslane Tartu Velost Ardo Oks pidi selles vanuseklassis leppima teise kohaga. Oodatust nõrgema etteaste tegi tuntud Läti rattasõitja Atis Verebs Madona rattaklubist.

Kokku osales talviste karikavõistluste avaetapil 77 ratturit. Järgmine etapp on kavas 13.-14. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles