Piltuudis: trikiratturite session kolis Soome

Vahur Kalmre
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna käib Helsinki keskväljakul Narinkkatoril trikiratturite võistluspargi ehitamine.
Täna käib Helsinki keskväljakul Narinkkatoril trikiratturite võistluspargi ehitamine. Foto: Risto Kalmre

Täna käib Helsinki südalinnas Narinkkatoril kõva ehitamine, et olla valmis homseks trikiratturite võistluseks. Euroopa suurimaks ekstreemspordifestivaliks kasvanud Simpel Session on laiendanud oma rahvusvahelist haaret, kolides oma tavaks saanud suvise trikirattavõistluse Tallinnast Helsingisse.

Eestlaste eestveetav BMX-võistlus toimub reedel, 13. augustil ning kannab nime Stadi Summer Session. Võistluse jaoks kerkib Narinkkatorile esinduslik trikipark, mis on mõõtudelt võrreldav läinud augustis Tallinnas Vabaduse väljakule ehitatud võistlusväljakuga. Stadi  Summer Sessionile on korraldajate sõnul oodata ligi 50 profi- ja harrastusratturit 15st riigist.

Nagu eelnevadki Simpel Sessioni suvised võistlused, kujutab Stadi Summer Session endast talvise Simpel Sessioni BMX-kvalifikatsioonivooru, kus selguvad need Balti- ja Põhjamaade trikiratturid, kes pääsevad suurvõistlusel juba maailma tippudega mõõtu võtma.

Nii asutab end Soomes võistlema ka esinduslik rida eestlastest trikirattureid, eesotsas Eesti parimaks BMX-ratturiks tunnistatud tartlase Andres Lainevooluga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles