Koolipäev teatris: klassikalisest balletist füüsikani

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Selline projekt toimub esimest korda Eestis. Olete eksperimendiks valmis?» küsib Vanemuise noortetöö juht Mall Türk ligi sajalt Tartu Kesklinna ja Hansa kooli õpilaselt, kes esimeste õnnelikena saavad osa projektist «Koolipäev teatris».

Türk laseb noorte peanoogutuse peale jagada oma abilistel õpilastele kolme sorti komme: Mesikäpp, Tiina ja Kaseke. «Aga ära kommi veel ära söö!» hüüab Türk sekund hiljem, kuid laste suud juba matsuvad. Kommide või õigemini nüüd juba suuresti kommipaberite järgi jagatakse õpilased kolme gruppi. Mesikäpp läheb kehalisse, Kaseke kirjandusse ja Tiina alustab teatrimaja ekskursiooniga.

 

Kõige lõbusamaks läheb muidugi kehalises kasvatuses. «Ok, my name is Fabrice. I came from Paris,» alustab 2007. aastast Vanemuises töötav tantsupedagoog ning uurib, kas mõni õpilastest on oma elus käinud ka balletti vaatamas.

 

Seejärel paneb ta oma kannad kokku ning ajab varbad kahele poole laiali. «See on klassikalise balleti esimene positsioon. Teeme järgi,» lausub õpetaja inglise keeles ning jälgib tulemust.

 

Vasakpoolse poomi juures on kuus poissi. Kõik ajavad oma pöiad laiali. Sinises särgis noormees kõigub üsna ohtlikult, kuid jääb siiski püsti.

 

Kuidas koolipäev teatris edasi läks, loe tänase Tartu Postimehe reportaažist või Postimees Plussist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles