Tuli lõõmas majas juba paar tundi enne avastamist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elumaja Tartus Kirde tänaval, kus hukkus tulekahjus eakas mees. Esiplaanil päästeameti menetleja ametiauto.
Elumaja Tartus Kirde tänaval, kus hukkus tulekahjus eakas mees. Esiplaanil päästeameti menetleja ametiauto. Foto: Kristjan Teedema

Eile õhtul Tartus Tammelinnas põlenud majast hukkununa leitud 98-aastane Avo suri ilmselt vingumürgitusse juba paar tundi enne seda, kui vaiksel Kirde tänaval tema kodust immitsevat suitsu märgati.

Esmaspäeva õhtul kell 19.15 helistas häirekeskusesse hukkunud mehe naaber. Väljas oli pime ning liikumist tänaval vähe. Et eramajade rajoonis on alanud ahjukütmise periood, ei oska inimesed suitsulõhna peale ka valvsaks muutuda.

Põleng sai alguse kapi pealt voodisse kukkunud laualambist. Täpsemalt selles põlenud hõõgniidiga pirnist, mis pikka aega vastu tekke ja linu puutudes need süütas. Samas voodis lamas ka hukkunu.

Päästjate saabumise ajaks põles aga ka põrand ja leegid olid saepurutäitega seina sees jõudnud teise korruse piirimaile. Päästekeskuse menetlusinspektor leidis, et põleng sai alguse vähemalt paar tundi enne väljakutset.

Põleng saadi kontrolli alla kella 19.42 paiku. Selleks ajaks olid päästjad võtnud tulekoldeid otsides lahti nii toa põranda kui maja välisseina. Kogu maja sai suitsu- ning kuumakahjustusi.

Eakas mees elas kahekordses elamus üksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles