Vana Vanemuine pukseeritakse täna lodjakoja juurde

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Aastaid Tartus Ropka sadamas seisnud ning tänaseks kummitustelaeva välimuse omandanud vana Vanemuine pukseeritakse täna ennelõunal Jõmmu järel lodjakoja juurde, kus alustatakse laeva taastamistöödega.

Laev alustas Ropka sadamast liikumist kella 11.25 paiku ning peaks jõudma kesklinna umbes pool tundi hiljem.

Lodjaseltsi eestvedaja Priit Jagomäe sõnul ostsid nad laeva majandusraskustesse sattunud ärimehe Rein Kilgi firmalt tänavu suvel. «Oli reaalne oht, et see laev läheb vanarauaks. Siis mõtlesimegi, et kuna sellist laeva uuesti sisevetele saada on väga kallis, tuleks ta ära päästa,» rääkis Jagomägi.

Esialgne idee on teha laevast ujuv õppeklass. «Värvime seest ja väljast üle ning paneme klaasid ette. Siis saab seda kasutada ujuva õppeklassina ning vajadusel ühest kohast teise liigutada. Saaks teha koolitusi või näiteks ööbimisega mitmepäevaseid üritusi,» selgitas Jagomägi oma plaane.

Pikemas perspektiivis võiks Jagomäe sõnul laevale ka uue mootori peale saada ning muuta see isesõitvaks. «Eks me peame selleks tegema rahataotlusi ja sponsoreid juurde otsima,» lausus Jagomägi. Esimese sammuna plaanitakse Vanemuise taastamisprojekt esitada Hooandjasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles