Äikesetorm viis tuhandetest kodudest elektri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äikesetorm tegi Valgas pahandust
Äikesetorm tegi Valgas pahandust Foto: Jüri Rüsülainen/Valgamaalane

Eile õhtul ja öösel toimunud äikesetormiga oli täna kella 9 seisuga ligi 2500 Eesti Energia alajaama ja 30 000 klienti üle Eesti ilma elektrita.

Kõige rohkem on rikkeid Lääne-Virumaal, Tartumaal ja Viljandimaal. Kõik Eesti Energia ja partnerite rikkebrigaadid tegelevad rikete kõrvaldamisega, töösse on täiendavalt kaasatud ka kõik Jaotusvõrgu sisemised jõud, teatas ettevõte.

Esmajärjekorras kõrvaldatakse rikked tihedalt asustatud piirkondades, kus asub suurem arv tarbijaid. Seejärel suunduvad rikkebrigaadid väiksema tarbijate arvuga piirkondadesse.

Eesti Energia rikketelefoni teenindamiseks on kaasatud täiendav jõud ning kõik Eesti Energia rikketelefonile saabunud teated on fikseeritud. Rikketelefonile palutakse mitte helistada korduvalt, et välistada liinide ummistumist.

Eesti Energia juhib tähelepanu ka sellele, et tormi tõttu katkenud elektriliinidele ei tohi mitte mingil juhul läheneda ega neid puudutada. Katkenud elektriliinid võivad olla pinge all ja on eluohtlikud.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudist öeldi Kuku raadiole, et kõige võimsam tuul oli eile Lääne-Virumaal, Väike Maarjas, kus tuule kiiruseks oli 36 m/s. Praeguse prognoosi kohaselt läheb nädala lõpus taas kuumaks ja raju võib korduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles