Mööda Eestit liigub võimas äikesetorm

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja kirikul murdus tornikiiver ning langes peale kabelile, tekitades suuri purustusi.
Väike-Maarja kirikul murdus tornikiiver ning langes peale kabelile, tekitades suuri purustusi. Foto: Erakogu

Mitmed Postimees.ee lugejad on saatnud toimetusele pilte ja muljeid võimsast tormist, mis liigub Eesti ühest paigast teise. Esialgseil andmeil on üks inimene tormi tõttu ka vigastada saanud.

Lugejad kirjeldasid, kuidas torm kiskus Tartus maha puid ja elektriliine ning Anne kanali ääres märatses seninägematu liivakeeris.

Torm põhjustas suuri kahjustusi ka Rakveres ja selle ümbruses, kus osadel majadel lendas suisa katus pealt. Kõvasti sai räsida ka Rakvere Gümnaasiumi katus.

Käsmus toimunud festivali Viru Folk üks peaesinejaist Haydamaky sai esitada vaid paar lugu, kui tuul rebis lavalt katuse ning tegi sellega kontserdile kiire lõpu.

Väike-Maarja kirikul murdus tornikiiver ning langes peale kabelile, tekitades suuri purustusi.

Maanteeinfokeskus hoiatas, et paljudes kohtades on puid teele langenud ning liiklejail tasub olla väga ettevaatlik. Häiritud on ka rongi- ja bussiliiklus.

Eesti Energia andmeil oli täna kella 21 ajal Eestis elektrita üle 17 000 majapidamise. Kõige rohkem oli neid Tartumaal - ligi 11 000.

Lõuna-Eesti päästekeskuse teatel on nad tänase päeva jooksul saanud kokku 104 väljakutset, mis on seotud suure tuulega teedele ja elektriliinidele kukkunud puudega.

Paaris kohas olid puud kukkunud ka autodele või elumajale väga lähedale. Lõuna-Eestis on üks inimene ka vigastada saanud.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Evelin Uibokand rääkis, et kuna väljakutseid on sedavõrd palju, võib abi saamine viibida. Esmasjärjekorras sõidavad päästjad sündmustele, kus on otseselt ohus inimeste elu ja vara, teele kukkunud puude eemaldamine võib võtta rohkem aega. Seega paluvad päästjad inimestelt mõistvat suhtumist.

Jõgevamaal on täna olnud 6 väljakutset, Põlvamaal 5, Tartumaal 53, Valgamaal 17, Viljandimaal 7 ning Võrumaal 16.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles