Vanemuises saab näha Madis Nurmsi tantsukostüüme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 25. oktoobril avatakse Vanemuise teatri väikeses majas teatrikunstnik Madis Nurmsi isikunäitus. Selle avamine langeb kokku Teet Kase balleti «GO-mäng kahele» esietendusega, Nurmsil on selles lavastuses kanda kunstniku roll.

Madis Nurms on ennekõike kujundanud ooperilavastusi, seekordne näitus keskendub aga  tema loodud tantsu- ja esinemiskostüümidele, annab teada Vanemuine.

Välja on pandud ehtsad lavakostüümid, nii eesti- kui välismaistest lavastustest. Kui etendustes on kostüümid enamasti distantsilt vaatamiseks, siis näitusel avaneb vaatajal võimalus uurida nende konstruktsiooni ja materjalikasutust lähemalt. Eraldi tähelepanu all on kostüümide maketid, mis on enne lõigete tegemist moenukkude seljas üles ehitatud. Lisaks saab vaadata Nurmsi kostüümikavandeid muusikateatri lavastustele, lavamaketi elemente ja fotosid.

Madis Nurms (sünd 1984) on vabakutseline stsenograaf. Ta on omandanud sotsiaalteaduste bakalaureusekraadi Tallinna ülikoolis (2007) ja kunstiteaduste magistrikraadi Eesti kunstiakadeemias (2009). Varem on ta lõpetanud Tallinna ülikooli meediaõpetuse lisaeriala (2006) ning täiendanud end Peterburi humanitaar- ja sotsiaalteaduste ülikoolis (2007).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles