Osa Tartu keskerakondlasi tahab parteist lahkuda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Kuusik
Silver Kuusik Foto: SCANPIX

Keskerakond heitis oma ridadest välja varem ka Tartu linnavolikokku kuulunud Silver Kuusiku, sest leidis, et tema kriitiline sõnavõtt kooseluseaduse poolt hääletanud erakonnakaaslaste kohta läks üle piiri.

Kuusik ütles, et oli erakonnast lahkumise otsuse teinud ise juba varem.

Eilne Postimees kirjutas, et Kuusik viis enda väljaheitmise järel erakonna Tartu kontorisse veel 21 lahkumisavaldust. Tartu Postimehele kinnitas Kuusik, et jutt on tõene ja et lahkumisavaldusi on rohkemgi.

«Need on inimesed, kelle ma olen ise parteisse kutsunud,» rääkis Kuusik. Ta lisas, et tartlastele väga tuntud nimesid ja volikogu liikmeid nende seas ei ole. «See on valdavalt noorem seltskond nii eestlasi kui ka venelasi.»

Rõhk Tallinnale

Lahkuda soovijaid on Kuusiku sõnul ka Tartu maakonnast ja mujaltki Lõuna-Eestist.

Kuusik ütles, et tema ega teiste erakonnakaaslaste lahkumise põhjuseks pole kooseluseadus ega sellega seotud hilisemad väljaütlemised, vaid see, et Lõuna-Eestis on erakonna tegevus hääbumas. Veel vaid mõnes omavalitsuses on Keskerakond võimul, kuid seda rohkem tänu kohalikele juhtidele.

«Tallinnas seevastu jääb Keskerakond ilmselt kauaks võimule,» hindas ta.

Mõned väljaastumisavaldustest pärinevad Kuusiku sõnul paari aasta tagusest ajast. Juba siis väljendas osa tartlastest parteiliikmeid oma väsimust erakonnast.

Ootused tõusid uuesti kõrgemale seoses lootusega, et peaministrikandidaadiks saab Kadri Simson. «Teised parteid poleks suutnud nii head kandidaati vastu panna,» leidis ta. Et seda ei juhtunud, tekkis tema hinnangul erakonnas käega löömise meeleolu.

Kuusik lisas, et avaldusi viies on tal tekkinud endiste erakonnakaaslastega teravaid mõttevahetusi. Kuidas suhted jätkuvad, näitab aeg.

Mõned avaldused on

Keskerakonna pressisekretär Taavi Pukk märkis, et Kuusikuga seonduv on pigem üksikjuhtum ning mingit erakonnast välja astumise lainet ei ole. Tema sõnul heideti Tartu piirkonna liige erakonnast välja, kuna  tema väljaütlemised parteikaaslaste kohta olid sobimatud.

Nimelt kritiseeris ta kooseluseaduse poolt hääletanud erakonnakaaslasi suhtlusportaalis Facebook. «Raske oli sellises olukorras koos edasi minna,» tõdes Pukk.

Pukk siiski kinnitas, et mingi hulga avaldusi on Kuusik erakonna Tartu kontorisse tõepoolest toonud. Et aga selliseid avaldusi võiksid inimesed tuua isiklikult, mitte kellegi kaudu, kontrollib erakond kindlasti üle, kas need liikmed on oma soovis kindlad. «Nendega räägitakse läbi,» lubas pressisekretär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles