Bussijuht soovitas tüsedal reisijal jala käia

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnaliini buss.
Tartu linnaliini buss. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu bussijuht sõitis peatusest mööda ning soovitas ülekaalulisel reisijal hoopis rohkem jala käia.

15. augusti pärastlõunal otsustas Tartus Nõlvaku algpeatusest sõitu alustanud bussijuht mitte peatuda Mõisavahe peatuses, kirjutab Tartu Ekspress.

«Vaatamata sellele, et keskmise ukse juures seisis naisterahvas koos pojaga, kes soovis väljuda ja oli ka nuppu vajutanud, nagu peab,» rõhutas Liina Kallas, viidates eelmise aasta algusest jõustunud korrale, mille kohaselt peab väljumissoovist nupuvajutusega juhile märku andma, polnud eksitud.

Edasi olevat naisterahvas aru pärinud, miks bussijuht enda kohust ei täitnud. «Siis bussijuht käratas, et selle ühe peatuse oleks ta võinud oma paksu kerega ka jala tulla,» meenutas Kallas. Kahe peatuse vahepeal peeti sõiduk siiski kinni ja avati hädalistele uksed.

Samal päeval nii linnavalitsusse kui linnaliine teenindavale bussifirma Sebele saadetud kirjas märkis Kallas, et oleks tore, kui edaspidi bussijuhid jääksid viisakaks, ei kommenteeriks oma reisijaid ja peatuksid ette nähtud kohtades. «Või on Tartu linnas seadus, et ühte peatust ei tohi bussiga sõita?»

Vastust tuli aga oodata kuni septembrini, enne mida jõudis Kallas meediagi poole pöörduda. «Vestlesime bussijuhiga, kes tol päeval liini teenindas,» märkis Sebe vanemliikluskorraldaja Triin Parro Kallasele viimaks. «Bussijuht tunnistab, et käitus ebaviisakalt ning palub selle pärast vabandust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles