Tartumaal sattusid õnnetusse kaks mootorratturit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna kella 14 paiku põrkasid Tartus Pika ja Kivi tänava ristmikul kokku mootorrattur ning sõiduauto.
Täna kella 14 paiku põrkasid Tartus Pika ja Kivi tänava ristmikul kokku mootorrattur ning sõiduauto. Foto: Postimees.ee lugeja foto

Täna kella 14 ajal põrkasid Tartus Pikk ja Kivi tänava võrdsete teede ristmikul kokku sõiduauto ja mootorrattur. Veidi hiljem juhtus sarnane avarii Tartumaal Rõhul.

Pealtnägijate kinnitusel ei andnud Raatuse tänava poolt mööda Pikk tänavat sõitnud mootorrattur teed paremalt poolt Kivi tänavalt lähenenud sõiduautole. Kokkupõrkes sai kaherattalise juht vigastada ning kiirabi viis ta haiglasse.

Õnnetus võis juhtuda ka seetõttu, et ristmiku juures on asfaldile joonitud küll võrdsete teede ristmikku tähistavad ristid, ent sarnased liiklusmärgid seal puuduvad. Tänavate ääres parkivad sõidukid varjavad tihti asfaldil olevaid riste ning avariisid juhtub kohalike elanike kinnitusel seal tihti.

Õnnetust pealt näinud inimesed kinnitasid aga Tartu Postimehele, et avarii põhjust võib otsida ka mootorratturi valitud sõidukiirusest. Väidetavalt vajutas kaherattalise juht pärast Raatuse ristmikku gaasi põhja ja sõitis tunduvalt kiiremini kui lubatud 30 km/h.

Hiljem täpsustas siseministeerium, et avarii juhtus 11. augustil kella 13.58 ajal. Mootorratas Suzuki GSX-R 705, mida juhtis 27-aastane Herkin, sõitis samaliigiliste teede ristmikule ja põrkas kokku tema suhtes paremalt ristmikule sõitnud sõiduautoga Subaru Forester, mida juhtis 39-aastane Anton. Mootorrattur toimetati ülikooli kliinikumi.

Hetk tagasi tuli teade sarnasest liiklusõnnetusest ka Tartumaalt Tartu-Viljandi maanteelt. Rõhu kaupluse juures on asfaldil pikali mootorratas. Samas seisab ka mõlgitud küljega Audi sõiduauto. Kohal on kiirabi, päästjad ja politsei. Liikumine on piirkonnas raskendatud, kuid liiklust pole suletud.

Politseile teadaolevalt juhtus õnnetus Tähtvere vallas Rõhul kella 15 ajal. Esialgse info kohaselt sõitis sõiduauto Audi maja hoovist väljudes ette peateel liikunud ja sõidu eesõigust omanud mootorrattale, kinnitas Lõuna prefektuuri pressiesindaja. Kokkupõrkes said mõlemad masinad tugevalt kannatada, kuid inimesed vigastada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles