Näitusel osaleb imetav kaunitar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Jumalaema Uinumise 
katedraali lähedal on nüüd 
MinaJaLydia imetav pühapaistega kaunitar, kelle õlavarrele on tätoveeritud kiri «Live Fast, Die Joung» (ela kiiresti, sure noorelt).
Tartu Jumalaema Uinumise katedraali lähedal on nüüd MinaJaLydia imetav pühapaistega kaunitar, kelle õlavarrele on tätoveeritud kiri «Live Fast, Die Joung» (ela kiiresti, sure noorelt). Foto: Kristjan Teedema

Pühapäevaöised Tartu kesklinnas uitlejad võisid Kompanii 12 maja lähedusse sattudes vaadata, kuidas valmis tänavakunstniku MinaJaLydia šabloonkunstiteos. Korra sõitis mööda isegi politseimasin, kuid ei katkestanud tegevust.

«Siiamaani mõtlen ise ka, miks politsei ei peatunud,» kommenteeris MinaJaLydia meilitsi. Ometi on teos täiesti omaalgatuslik ehk, teisisõnu, hoone omanik/valdaja ei teadnud sellest tegemisest midagi.

Samal kohal oli Edward von Lõnguse grafiti mehest tühja raamiga, millest sai mõni aeg hiljem mees peegliga. «See oli juba üpris vana teos ja mitte kõige erilisem,» selgitas ta. «Uus töö on palju vägevam.»

MinaJaLydia teosel on madonna lapsega, täpsemalt imetav kaunitar, kelle käed on tätoveeritud. Autori teatel on selle töö tegemine ja sellest valminud YouTube'i klipp osa Tartu kunsti näitusest Tallinna kunstihoones.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles