Herne tänaval prooviti maja süüdata

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herne tänaval üritati maja põlema panna.
Herne tänaval üritati maja põlema panna. Foto: Kristjan Teedema

Täna veidi peale kella ühte päeval sai Lõuna päästekeskus teate, et Supilinnas aadressil Herne tänav 12 põleb elumaja tänavapoolne sein. Tulekahjus keegi kannatada ei saanud.

Päästekeskusele teatas põlengust teisel pool tänavat samal ajal elektritöid teinud Aleksei Bitov. Pärast kõne märkas Bitov, et tuli võtab kiiresti võimust ning haaras autost tulekustuti, millega asus põlevat seina kustutama.

Päästekeskusesse helistamine ja põlengu kustutamine võttis Bitovi sõnul aega ligi kolm minutit ning päästjate saabumisel oli põleng juba kustutatud. Bitov kinnitas, et teo sooritajat ta kahjuks ei näinud, kuid võib oletada, et tegemist oli süütamisega.

Maja süüdati ka aprillis

Maja elanik Jaan (täisnimi toimetusele teada) vaatas põlengu ajal maja tagumises toas televiisorit ning kuna tuli majja sisse ei jõudnud, sai ta põlengust teada alles päästjate saabumisel.

Herne 12 elanik väitis, et tegemist oli kindlasti süütamisega ja sõnas, et tema maja on proovitud juba teist korda süüdata, sest sarnane juhtum leidis aset ka tänavu aprillis. Tema sõnul süütajaks on vanem pensioniealine naisterahvas, kes on sarnaseid tegusid toime pannud ka varem.

Naabruskonna elanik (nimi toimetusele teada) julges samuti väita, et süütajaks oli vanem naisterahvas, kes on ka varasemalt Tartus maju süüdanud, kuid kellel on õnnestunud alati sündmuskohalt põgeneda.

Politsei sõnul on eramaja põlemise põhjus selgitamisel. Samuti on selgitamisel tekitatud kahju ja juhtumi täpsemad asjaolud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles