Naljad kogunevad elust enesest

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuses «Egon ja Indrek» mängivad Egon Nuter (vasakul) ja Indrek Taalmaa.
Lavastuses «Egon ja Indrek» mängivad Egon Nuter (vasakul) ja Indrek Taalmaa. Foto: Merike Lill

Tänavuste suvelavastuste rida täiendab Tallinna kammerteatri lavastus «Egon ja Indrek», mis aga ei esietendunud pealinnas, vaid Hansa hoovis Tartus läinud laupäeval. Nalja elust enesest viskavad Indrek Taalmaa ja Egon Nuter.

Hansa hoov jätkab «Egoni ja Indrekuga» oma senist suveteatri liini, mille peamine joon on jämedamat sorti koomika. Nii võib ka «Egoni ja Indreku» vaataja juba ette olla kindel, et ta saab naerda näitlejate karikeeritud tüüpide üle. Mõlemad teevad alguses nalja ka isiklikust elust.

Kahekesi siit ja sealt sketšideks ainet kogunud ja üheskoos lavale seadnud mehed – ainult mõneks sekundiks vilksatab vaatajate ees jumestaja Irina Suuder – on võtnud läbi huumoriprisma vaatluse alla toimetuleku tänapäevases maailmas. Nende lavastus on omal moel õpetlik.

Sünnist surmani

Alguses on sünd ja laste saamine, lõpus on vanaduse saabumine ja surm. Vahepeal täidab elu armastus ja ilu, ülbe autosõit ja alkoholiküüsis kõigele sülitamine, aga muudki huvitavat.

Laval on Taalmaa ja Nuter nii üksi kui kahekesi. Varasemas loomingus ei ole nad üheskoos kuigi palju olnud. Lähemast ajast meenub Taalmaa asutatud Tallinna kammerteatri lavastusena välja tulnud «Ravintola», kus on mängus nad mõlemad ja ka nende naised – Karin Tammaru ja Liina Tennosaar.

Taalmaa tundis ennast «Ego­nis ja Indrekus» suurepäraselt nii arstikitlis kui ka naisterõivais. Kusjuures tema haritud naisautojuhi monoloog («See on kohutav, kuidas mehed autodega sõidavad ...») tuletas meelde komöödiaklassikaks saanud Polkovniku Leske.

Nuter lisas oma muude sketšide ritta vana mehe monoloogi, mis andis etendusse nukkernaljakaid toone. Need olid lavastuse ühed meeldejäävaimad minutid.

«Egoni ja Indreku» järgmine etendus on 19. juulil.

Hansa hoovi on põhjust minna tänavusel suvel ka neil naljahuvilistel, kellel on veel nägemata Vana Baskini teatri lavastused, Mike Yeamani «Kanuumatk algajatele» (14. augustil) ja Clément Micheli «Nädal aega kolmekesi» (25. augustil).

Teisi lavastusi

Mõlema lavastaja on Eero Spriit. Esimeses mängivad Ene Järvis, Agnes Aaliste, Madis Milling, Martin Kõiv, Väino Laes ja Veljo Reinik, teises Taavi Tõnisson, Merilin Kirbits ja Anti Kobin.

Veel enne, 24. juulil, saab Hansa hoovis vaadata Indrek Taalmaa esituses monokomöödiat «Sinised kilesussid jalas», mille on kirjutanud Andrus Kivirähk. Sealse teatrisuve lõpuks esietendub aga 27. augustil maailma ühe pikima pealkirjaga tükk «Parimad palad Indrek Taalmaa ja Egon Nuteri etendustest».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles