Karis: ülikoolis peab teaduse kõrval rohkem õpetamisele keskenduma

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Ülikooli rektor Alar Karis tõdeb, et teaduses on meil küll maailmas arvestatavaid tippe, kuid teaduse kõrval on tudengite õpetamine kahjuks fookusest välja jäänud, vahendab Õhtuleht.

Tartu Ülikooli rektor Alar Karis ütles intervjuus Õhtulehele, et mainis eelmisel sügisel õppeaasta avaaktusel ülikooli võimalikku langemist mudaliigasse, mispeale ütlesid kolleegid: «Võib-olla Tartu Ülikool langeb mudaliigasse, meie küll ei lange!»

Karis selgitas, et Eesti kõrgkoolide tõsine konkurentsiprobleem ei peitu mitte teaduse tasemes, vaid võimes parimat teadmist tudengitele edasi anda.

«Kõik õppejõud annavad küll tõenäoliselt oma parima, aga õpetamine on jäänud teaduse kõrval pisut fookusest välja. Sellele tuleks rohkem keskenduda,» ütles Karis. «Pigem tuleks jätta mõni professor valimata, las ta jääb dotsendiks, lektoriks – aga ta oleks väga hinnatud kui hea õppejõud!»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles