Loomakaitsjatena esinenud naised lõhkusid akna ja varastasid koera

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nahavähivastane kreem on lemmikloomadele ohtlik.
Nahavähivastane kreem on lemmikloomadele ohtlik. Foto: SCANPIX

Neljapäeva varahommikul lõhkusid end loomakaitse seltsi töötajateks nimetanud kaks naisterahvast Tartu raudteejaama akna, et võtta endaga kaasa koer. Eesti Loomakaitse Selts (ELS) teatas, et antud naisterahvad seltsis ei tööta.

Tartu raudteejaama tööriistade hoiuruumis peatus mõnda aega suuremat kasvu koer, kelle omanikuks on sealne kojamees, selgub ELSi saadetud teatest. Raudteejaama töötajate sõnul teavad nad koera juba aastaid – koristajana töötav meesterahvas käib temaga igal hommikul ja õhtul jalutamas, koeral on täidetud vee- ja toidukauss ning käesoleval suvel peatub koer raudteejaamas kodus aset leidvate remonditööde pärast.

10. juuli varahommikul sattus kojamees koera varastamisele peale, ent pärastlõunal tungisid naised lõhutud akna kaudu uuesti hoiuruumi sisse ning võtsid koera kaasa.

ELS teatas, et püüab esmalt abivajava looma omanikuga üheskoos leida lahendusi, mis parandavad looma heaolu ja pidamistingimusi. Eramaale sisenemiseks peab kontrollkäiku tegeval ELSi liikmel või vabatahtlikul olema selleks omaniku luba. Samuti ei ole õigust võõrandada looma eraterritooriumilt ilma loomaomaniku nõusolekuta. Kui looma seisund on eluohtlik, võetakse ühendust vastavate järelevalveametkondadega ning kooskõlastatakse looma ära võtmine.

«Abivajava looma kohta teate saabumisel saadame olukorda kontrollima oma vabatahtlikud, kui antud maakonnas see võimalus meil on, ning kui ilmneb, et on rikutud loomakaitseseadust ja lemmikloomade pidamise nõuete määrust, teeme kirjaliku pöördumise veterinaar- ja toiduametile,» selgitas ELSi töökäiku hädajuhtumite projektijuht, infotelefonile vastaja ja juhatuse liige Maaja Mäll täpsustades: «veterinaar- ja toiduamet on riiklik järelevalveasutus, kellel on kohustus ja õigus karistada loomi halvasti pidanud loomaomanikke ettekirjutuse, rahatrahvi või loomade võõrandamisega.»

«Kui on kahtlus, et ei ole tegemist ELSis töötavate inimestega olenemata sellest, et võidakse end nii tutvustada, tasub võtta meiega ühendust infotelefoni numbril 526 7117 või vajadusel kontakteeruda politseiga – teeme nendega meeleldi koostööd,» rõhutas ELSi tegevjuht Henry Vürst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles