Lätis võistelnud BMX-ratturid loodavad kõrgemaid kohti Tartus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMX-kross Tartus.
BMX-kross Tartus. Foto: Erakogu

Madona linnas Lätis peeti möödunud nädalavahetusel neljas Läti meistrivõistluste etapp BMX-krossis. Lisaks võõrustajatele olid kohal eestlased, ning Leedu, Valgevene ja Venemaa ratturid.

Esimesel päeval oli ilm väga halb ja eelsõidud tuli kõik pidada lausvihmas, rääkis rattatreener Jaan Veeranna. Finaalide ajaks läks ilm õnneks kuivemaks.

Esmalt startisisd kõige nooremad tüdrukud, kus ka meil omad lootused. Madona krossirada on väga nõudliku profiiliga ja eestlastel jäi sellega kohanemiseks aega napiks. Miina Ojasild tegi küll tubli sõidu, pidi aga leppima neljanda kohaga. Võitja selles vanuseklassis, nagu eelmiselgi etapil, oli taas Liva Lizete Glazere Talava/VBSS spordiklubist.

Poiste B7 vanuseklassis tuli võitjaks Kristers Apels Rigas Favorits/RRS spordiklubist. Juhan Sobko Tartu Velost pidi leppima 29. kohaga.

Poiste B8 vanuseklassis võitis Edgars Langmanis Rigas Favorits/RRS pordiklubist. Tõnis Mugra Tartu Velost sai igati tubli 12. koha.

Poiste B9 vanuseklassis võitja Gustavs Karlis Jurevics Talava/VBSS spordiklubist. Jassi Sobko Tartu Velost sai 29. koha.

B16 vanuseklassis võitis Helvijs Babris Vecpiebalga/Smiltene BJSS spordiklubist. Ardo Oks üritas küll, aga 6. kohast paremat välja sõita sel päeval ei õnnestunud.

Teisel päeval sõideti Madona karikatele ja ilm oli muutunud palju sõbralikumaks. Meie ratturid olid rajaga palju paremini sõbraks saanud ja tulemused paranesid.

Avastardist alates näitas Miina Ojasild palju kiiremat minekut ja sai G10 vanuseklassi tüdrukute arvestuses kokkuvõttes teise koha. Võitja taas Liva Lizete Glazere.

Poiste B7 vanuseklassis oli taas kiireim Kristers Apels. Jugan Sobko, kes elas üle kukkumise, sai tubli 17. koha.

Poiste B8 vanuseklassis võitis Gustavs Karlis Jurevics. Tõnis Mugra Tartu Velost sai korraliku 13. koha.

Poiste B9 vanuseklassis võitis Ritvars Raize Madonast, Jassi Sobko sai 20. koha.

Ardo Oks oli teiseks päevaks leidnud hoopis teise mineku ja kogu päeva jooksul ta kolmandast kohast tahapoole ei langenud. Kokkuvõttes Oksale siis kolmas koht B15 vanuseklassis. Võitja oli Mikus Strazdinš Talava/VBSS spordiklubist.

Juba sel nädalavahetusel võistlevad BMX-ratturid Tartus äsja uuenduskuuri läbinud Tähtvere rajal. Lisaks Eesti parimatele on oma osavõtusoovist teatanud juba Läti, Leedu, Venemaa, Valgevene ja Soome ratturid.

Laupäeval toimub karikasarja Estonian Open esimene etapp ja pühapäeval peetakse Tartu linna meistrivõistlusi BMX-krossis. Laupäeval algab võistluspäev kell 12 treeningsõitudega, esimene võistlusstart on kell 14. Pühapäeval algab programm kell 10.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles