Võnnus tantsitakse kaerajaani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suvisel pööripäeval saabub Võndu tosin tantsurühma, et selgitada välja Eesti meister kaerajaanis.

Kaerajaanipäeva peetakse juba 15. aastat, tänavuse suure laualu- ja tantsupeo pingelisest proovigraafikust hoolimata on mõni rühm jõudnud väikse kaerajaani plaani võtta.

Võnnu kaerajaanipäeval on võimalik peale proovide vaatamise osa saada mitmesugustest õpitubadest ning soetada midagi armast või vajalikku kohalikult omatoodangu laadalt. Näppe saab osavamaks harjutada käsitöökojas ning ehtekojas. MTÜ Liikuvad Töökojad tuleb välja suure sepikojaga, kus hüüavad vasarad kolmel alasil. Tegutseb juba traditsiooniks saanud puutöökoda, kus poisid ja tüdrukud võrdselt nikerdavad. Pagarikojast saab kuumi saiakesi ning Lõuna-Tartumaa naiskodukaitse pakub tantsijatele maitsvat suppi.

Lapsi lõbustavad batuudid ja tegelustuba, kus saab joonistada ning näomaalinguid teha.

Kell viis õhtul algab võistutantsimise põhikontsert ning õhtu lõppeb kõikide Jaanide tralliga. Simmani peaesineja on ansambel Kukerpillid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles