Muuseumid mängivad suvel sõjamängu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

16. maist 25. augustini käib muuseumides üle Eesti suur sõjamäng, millega tahetakse teadvustada Eestit sõdades kaitsnud inimeste kangelaslikkust ja meenutada siin läbi aegade juhtunud sõjasündmusi.

Igas osalevas muuseumis esitatakse püsiekspositsiooni kohta neli sõjateemalist küsimust või pannakse külastaja tegema midagi muud põnevat. Mängija saab esimesest muuseumist reklaamlehekese, millele ta kogub neljast muuseumist mängus osalemise templi (miinimum on neli muuseumi, millest üks on sõjamuuseum, kuid külastada võib ka rohkem muuseume). Kes kogub enim templeid, saab eriauhinna. Flaier jäetakse viimasena külastatud muuseumi.

On palju põhjusi, miks muuseumide suvemäng on sel aastal sõjateemaline. 2014. aastal möödub sada aastat Esimese maailmasõja puhkemisest, 95 aastat Võnnu lahingust, 90 aastat detsembrimässust, 70 aastat Teise maailmasõja lõpu kaitselahingutest Eestis ning 10 aastat Eesti ühinemisest Natoga.

Täpsemat teavet mängu kohta ning osalevate muuseumide nimekirja leiab Eesti Rahva Muuseumi kodulehelt www.erm.ee. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles