Uppunud päästjate tuttav: Tšernobõlist tuli Andrei tagasi, aga elu kaotas kodujärvel

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööl vastu 11. aprilli Tamula järvel kadunuks jäänud kalameeste otsingud. Pildil kalamehi sõidutanud paat, mis leiti varahommikul veest kummuli asendis.
Ööl vastu 11. aprilli Tamula järvel kadunuks jäänud kalameeste otsingud. Pildil kalamehi sõidutanud paat, mis leiti varahommikul veest kummuli asendis. Foto: Kristjan Teedema

Tamula järves möödunud nädalal uppunud kolm meest läksid plastist aerupaadiga Pella järvele Võru valla poolsel kaldal elava kolleegi elumaja juurest neljapäeval enne kella kümmet õhtul.

Miks seda nõnda hilisel kellajal tehti, seda pererahvas reedel Õhtulehele öelda ei osanud. On teada, et kõik kolm olid kirglikud kalamehed.

«Meil oli Andreiga ühine saatus: 1986. aastal saadeti meid koos Tšernobõli. Tore mees oli, nagu ka minu naabrimehe hea sõber Marek,» ütleb ühe Tamulal uppunud päästja vana tuttav Võru KEKi aegadest Õhtulehele.

Mehed leiti, kuid päästeveste mitte. Tamulal pole vestide kandmine kohustuslik, kuid ehk võinuks need jääkülma vette kukkunud, tulest ja veest läbi käinud meeste elu päästa, sest paadi leidmiskohast on kaldani umbes 150 meetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles