Kiitus arstile on tänu kogu meeskonnale

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Kliinikum.
Tartu Ülikooli Kliinikum. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli kliinikumile eelmisel aastal tulnud patsientide avalduste põhjal on kõige rohkem tänatud kirurge Jaan Eelmäed ja Margot Peetsalu.

Jaan Eelmäe on närvikliiniku neurokirurg ja Margot Peetsalu kirurgiakliiniku kõhuõõneelundite osakonna kirurg. Nad mõlemad on patsientide tunnustust kommenteerides jäänud ise väga tagasihoidlikuks ning märkinud, et tegelikult on see tunnustus tervele meeskonnale.

Seesama mõte, et ühe arsti äramärkimine teeb au kogu osakonnale, väljendub nii mõneski kirjapandud tänuavalduses.

Näiteks 18. juunil 2013 on üks patsient kirjutanud: «Avaldan tänu dr Margot Peetsalule ja tema operatsioonitiimile. Dr Peetsalu on nagu päikesekiir.»

Ning 2. detsembril 2013 on üks teine patsient kirjutanud: «Olen tänulik kogu personalile ja dr Jaan Eelmäele sooja suhtumise eest.»

Üks eriti ilmekas pöördumine on kirja pandud aga hoopis spordimeditsiini- ja taastusravikliiniku kohta eelmise aasta detsembri alguses. Pisut lühendatult näeb see välja selline: «Viibisin te kliiniku füsioterapeudi vastuvõtul. Jõudsin varem ja ootasin kolmanda korruse fuajees. Niipalju positiivseid emotsioone ei ole ma tükk aega saanud. Kes nimetas patsienti «kullakeseks», kes kõndis karkudega patsiendi kõrval ja rääkis temaga lihtsalt tema elust ... Üks tehniku moodi mees vaatas mööda minnes naispatsiendi ratastooli ja ütles: «Oota korraks, ma pumpan kummid täis, need ju päris tühjad!»»

Kliinikumi avalike suhete juht Kristi Tael ütles patsientide kirjapandust kokkuvõtet tehes, et eelmisel aastal laekus 679 avaldust.

Et ühe avalduse peal võis olla arvamusi ja ettepanekuid mitme kliiniku ja teenistuse kohta, siis kokku oli võimalik eristada 812 arvamust.

Üks kaebaja oli näiteks rahulolematu, miks puudub kliinikumis võimalus näha Tallinna TVd. Kui näidet otsida ettepanekute kohta, siis kirjutas üks patsient sellest, et intensiivravipalatis võiksid olla saadaval hambaorgid, kuna voodislamajal on pelgalt hambaharja kasutades pärast lihatoidu söömist keeruline suud korralikult puhtaks saada.


Ettepanekud

• 2013. aastal laekus Tartu ülikooli kliinikumi patsientidelt 679 avaldust, millest oli võimalik eristada 532 tänu, 126 ettepanekut ja 154 kaebust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles