Algab Tartu jooksusarja teine hooaeg

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu jooksusarja kuuluv Novembrijooks 2012. aastal.
Pildil Tartu jooksusarja kuuluv Novembrijooks 2012. aastal. Foto: Ardo Säks

Eilseks oli end laupäevasele parkmetsajooksule kirja pannud juba 550 jooksjat, kõndijat ja lastejooksul osalejat. Ilmselt kujuneb osalejaskond hea ilma korral märksa suuremaks.

Arvestades, et mullu libedal lumel ja vihmaga peetud võistlusel osales 349 inimest, tuleb tänavu kindlasti rohkem rahvast, usub Tartu jooksusarja üks korraldajaid Jaanus Mäe. Tema hinnangul otsustavad paljud jooksjad osalemise vastavalt ilmale sama päeva hommikul ning neile on registreerimine avatud ka vahetult võistluse eel.

Sanatooriumi parkmetsast (Riia 167a) alguse saav seitsme kilomeetri pikkune distants kulgeb vahelduval pinnasel. Rajal leidub nii pargiteid kui asfalti. Lapsed jooksevad umbes 500 meetri pikkusel hakkpuiduga kaetud rajal.

Jooksule eelneb korralik soojendus juhendaja käe all, pärast jooksu on kavas venitusharjutused, täpsustas Jaanus Mäe.

Eraldi arvestust peetakse 100 kg ja raskemate jooksjate seas. Mäe sõnul on korraldajail soov motiveerida ka kaalukamaid inimesi kodust välja tulema, et nad avastaksid enda jaoks liikumise ning jääksid selle juurde.

Sari koosneb kolmest jooksust. Järgmine etapp kannab nime Tartu suvejooks ja see on 20. augustil. 10 km pikkune mõõduvõtt saab alguse ja ka lõpeb Annelinna spordimaja ees.

Sari lõpeb 22. novembril 5 km pika novembrijooksuga Kvissentalis.


Parkmetsajooks

• Laupäeval Sanatooriumi pargis.

• 500 m lastejooks kell 11.30.

• 7 km põhidistants kell 13.

• Kõndijad pääsevad rajale kohe jooksjate järel.

Allikas: www.treenitus.eu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles