Saalihoki naised võitsid lõpuks tiitli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saalihoki naisteliiga kohamängudes on EMÜ SK võidelnud viis hooaega, aga kuldseid medaleid ega suurimat karikat auhinnakapis varem ei olnud. Peatreener Talis Mölderi sõnul paistis viimases mängus erakordselt välja mängijate suur tahe ja täielik keskendumine.
Saalihoki naisteliiga kohamängudes on EMÜ SK võidelnud viis hooaega, aga kuldseid medaleid ega suurimat karikat auhinnakapis varem ei olnud. Peatreener Talis Mölderi sõnul paistis viimases mängus erakordselt välja mängijate suur tahe ja täielik keskendumine. Foto: Meelis Aab

Juba soojendust saatnud fännide pasunad ja trummipõrin ei vaikinud laupäeval maaülikooli spordihoones hetkekski ja eufooriaks oli ka põhjust – 7:2 võiduga Sparta spordiseltsi üle vormistas Tartu naiskond end esimest korda ajaloos Eesti meistriks.

Kuldmedalile jõudmiseks kulus kolme võiduni peetud finaalseerias neli mängu. Esimese mängu võitsid tartlannad võõrsil 4:2, kodus peetud mäng nii hästi ei õnnestunud ja Sparta viigistas seeria 3:1.

Võõrsil mängitud kolmas kohtumine oli finaalile omaselt ülimalt tasavägine ning leidis lõpplahenduse alles viis sekundit enne lõpuvilet, kui tartlannade Reti Väärti ja Edith Pärniku koostööst sündis võiduvärav ja tabloole jäi tulemus 3:2.

Neljanda mängu otsustas ilmselt juba esimene kolmandik, mis lõppes Tartu naiskonna 5:0 eduseisuga. Teisel kolmandikul ei õnnestunud kellelgi skoori kasvatada, kolmandal kolmandikul toimetasid mõlemad naiskonnad palli kahel korral väravasse ja mäng lõppeski tulemusega 7:2.

Naiskonna peatreener Talis Mölder kinnitas, et ta on väga õnnelik. «Tublid naised ja neiud, kes on aastaid jäägitult pühendunud ja näidanud professionaalset suhtumist harrastusspordis, said lõpuks kogeda väärt tasu nähtud vaeva eest,» sõnas ta. Mölder lisas, et võidu teeb nii magusaks just see, et seda on pikalt hoole ja armastusega meisterdatud.

Head punktitoojad

Lisaks kogu liiga võitmisele paistsid EMÜ SK mängijad silma ka tulemustabelis. Põhiturniiri punktitoojate eesotsas olid Merli Kaljuve (9 mängus 13 väravat ja 16 resultatiivset söötu) ja Kati Kütisaar (12+9) Spartast ning Kristi Rickberg (5+14) ja Helen Ojala (11+7) Saku Fortunast. Kohamängudes vallutasid esikolmiku tartlannad Jane Klavan (8 mängus 6 väravat ja 8 resultatiivset söötu), Edith Pärnik (8+5) ja Reti Väärt (6+6).

Jane Klavan, kes finaalseerias jooksis tihti võidu oma Spartas mängiva noorema õe Dianaga, sõnas, et saalihokimängus tuleb resultatiivsus heast koostööst ning kõik algab juba kaitsemängijatest ja sellest, et pall saadakse ründealasse, sest sealt edasi on juba lihtne head söödud väravaks vormistada.

Nii viimases mängus, kohamängudes kui põhiturniiril tunnistati parimaks väravavahiks EMÜ puurilukk Ella Lehtinen. Kohamängudes tõrjus ta 169 pealelöögist 155. Otsustava finaalmänguga jäi Lehtinen väga rahule. «Kohe oli näha, et kogu võistkond oli esimesest vilest alates täielikult keskendunud. Kasutasime oma võimalused tõhusalt ära ja pingutasime ka kaitses,» selgitas ta ja lisas, et fännide poolehoid andis mängule palju vürtsi juurde.

Oma tugevuseks peab Lehtinen mitmekülgsust ja julgust. Ta selgitas, et hea väravavaht julgeb teatud olukordades riskida isegi siis, kui on oht pisut haiget saada.

Kindlus ja pikk töö

Jane Klavan kinnitas, et tiitlivõit tekitas superemotsiooni, kuid arvas, et see ei tulnud väga suure üllatusena. «Vastane oli hea ja meil oli väga pingeline finaalseeria, kuid ma usun, et igaüks meist teadis, et me oleme võimelised tulema meistriks. Küsimus oli pigem vaimses kindluses,» sõnas ta.

«Viimaks hakkasime oma võimetesse täielikult uskuma ja see pani meid tegutsema nii, et kaotus ei olnud võimalik,» ütles Talis Mölder. Treener tunnistas, et uskus võitu juba sügisel, kui naiskond komplekteeritud sai.

Naisteliiga pronksi võitis eelmise hooaja meister SK Saku Fortuna, kes alistas 4:2 Jõgeva SK Tähe. Meeste meistriliigas näitas aga Jõgeva Tähe taas oma võimsust ja alistas finaalseerias 3:0 TTÜ SK. Tähe on Eesti meistriks tulnud 11 korda, meistrivõistlusi on peetud 20 korda. Meistriliiga pronksimängus alistas Sparta Team Automaailm 8:5 Saku Fortuna.

Esiliiga võitja selgus mõni nädal tagasi, kui Jõgeva duubelmeeskond alistas lisaajal 5:4 Viimsi Kepi. EMÜ SK II jäi pronksimängus alla TVK Leekidele. Teise liiga finaalis alistas Tartu Tornaado 9:1 EMÜ SK III meeskonna.

Naisteliiga kohamängud

Poolfinaalid:

• EMÜ SK vs. SK Saku Fortuna 3:1 (8:3, 5:0, 4:5, 7:4)

• Sparta spordiselts vs. Jõgeva SK Tähe 3:0 (6:5, 4:3, 6:3)

Finaalid:

• EMÜ SK vs. Sparta spordiselts 3:1 (4:2, 1:3, 3:2, 7:2)

EMÜ SK varasemad hooajad

• 2012-2013 III koht, 2011-2012 II koht, 2010-2011 II koht, 2009-2010 II koht, 2008-2009 V koht (TÜ/Salming), 2007-2008 VII koht (TÜ ASK)
-----------------------------------------------------

Arvamus

Talis Mölder

EMÜ SK peatreener

Kasvasime valmis, saime küpseks. Viimane mäng oli nagu muinasjutu ilus lõpp: täiuslik mäng, meie mäng – täpselt õigel ajal olid kõik elemendid paika loksunud. Piibellikud ütlused, et «elu õpetab» ja «iga asi omal ajal» kehtisid nüüd ka meie kohta.

Tagantjärele võime olla tänulikud iga kaotatud mängu eest sel hooajal ja varasemate aastate valusate finaalikaotuste eest, mis nondel hetkedel olid küll nii kibedad, aga andsid meile hädavajalikku õppematerjali, kasvatasid iseloomu ja liitsid kokku.
 

Võistkonda kuulusid:

Kapten Ester Malmström. Väravavahid Ella Lehtinen ja Lotta Peedimaa. Mängijad Kati Loid, Pille Arro, Marian Roop, Kersti Teder, Enelin Kiisla, Edith Pärnik, Sharlote Marleen Kõverik, Marii Kangur, Margit Keerutaja, Kaisa Aruaas, Jane Klavan, Reti Väärt, Kristin Penu, Meelike Terasmaa, Liina Luih ja Laura Heinoja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles