Vanemuise balletikool kutsub galakontserdile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise balletikooli õpilased. Illustreeriv foto.
Vanemuise balletikooli õpilased. Illustreeriv foto. Foto: Kalev Saar

Vanemuise tantsu- ja balletikool kutsub kooli õpilaste, vilistlaste ja külaliste ühisele galakontserdile 6. aprillil kell 16 Vanemuise väikeses majas. 

Esitusele tulevad nii kaunis klassika kui põnev nüüdistants. Galal näeb ligemale paarikümmet tantsunumbrit enam kui 40 tantsija esituses. Esinejate seas on nii neid, kes saavad esimest korda võimaluse üles astuda suure publiku ees, kui ka professionaalseid tantsijaid ja koreograafe.

Vanemuise tantsu- ja balletikool on kahekümne aasta jooksul õpetanud mitme põlvkonna lastele oskusi, kuidas ilusa muusika ja kaunite liigutuste kaudu väljendada armastust tantsu vastu. 

Kooli asutas Vanemuise kauaaegne balletisolist, repetiitor ja balletipedagoog Elena Poznjak-Kõlar 1994. aastal tagasihoidliku balletistuudiona. Algul oli vaid üks balletiklass, kus käis 24 õpilast. Aastate jooksul on õpilaste arv pidevalt kasvanud. 2002 avati mudilasklassid. Praeguseks on kooli lõpetanud kolm lendu ja balletist vaimustunud lapsi tuleb aina juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles