Selgus Tartu uus abilinnapea - Valvo Semilarski

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valvo Semilarski.
Valvo Semilarski. Foto: Margus Ansu

Isapuhkusele siirduva Raimond Tamme asemel saab Tartu uueks abilinnapeaks möödunud sügisel esimest korda linnavolikokku valitud reformierakondlasest ettevõtja Valvo Semilarski.

Palju õnne uue ameti puhul!

Kui te mõtlete abilinnapea kohta, siis ma ei tahaks sündmustest ette tormata. Aga fraktsioonis on sellest juttu olnud ja ma olen avaldanud oma valmisolekut. Juhul kui tulevane linnapea, fraktsiooni ja volikogu liikmed mind toetavad, siis olen ma valmis sellel kohal tööd tegema.    

Miks?

Tänase päeva seisuga olen linnamajanduskomisjoni liige ja mul on sellest valdkonnast ülevaade. Olen harjunud, et kui midagi teha, siis tuleb seda teha põhjalikult. Olen valmis andma Tartu jaoks endast parima. Ma hindan ka väga seda tööd, mida on Raimond Tamm selles valdkonnas teinud, aga ma austan ka Raimondi tehtud otsust pere kasuks.

Kuivõrd te olete varasemast selle valdkonnaga kokku puutunud?

Otseselt linnamajandusega ei ole, aga ettevõtlusega küll. Tartu asjadel olen üritanud ka meedia vahendusel silma peal hoida ja ma arvan, et saan selles valdkonnas hakkama.

On seda keeruline kureerida?

Ma arvan, et ei ole, kuna linnamajandusosakond eesotsas Rein Haagiga on teinud head tööd. Kindlasti on ka koalitsioonileppes punkte, mis hõlmavad linnamajandusosakonda. Pean silmas näiteks jalgrattateid ja muud sellist.  

Mis võiks olla suurimad ülesanded?

Käesoleval suvel on väga oluline Võidu silla remont. See töö peab minema vastavalt planeeritule ning olema graafikus. Tuleb vältida sügisest perioodi, kui enamik rahvast on juba linnas tagasi – hiljemalt oktoobriks peavad kõik tööd valmis olema. Kesklinna liikust häirib see suurel määral, aga ilma selleta ei saa kuidagi. Tahan jätkata seda suunda, kuhu linnamajandusosakond on seni liikunud.

Kuidas on teie eelkäija oma tööga hakkama saanud?

Minu arust on ta saanud väga hästi hakkama. Paljud protsessid on käivitatud ja asjad liiguvad õiges suunas. Raimond Tamm on jätnud maha korras töölaua, sealt on hea edasi liikuda.

Te ei karda, et tulevad uued Oa tänava skandaalid?

Ei oska öelda. Oma tööd tuleb teha hästi ja ma loodan, et siis ei tule ka skandaale.

Kui hästi te kriitikat talute?

Ma arvan, et piisavalt hästi. Olen valmis alati arutlema. Ühistes aruteludes on võimalik leida lahendusi, mis on parimad linnale ja linnaelanikele.

Millised on olnud teie senised tegevused?

Olen olnud ettevõtluses. Olen olnud Õlletare, Hansa hotelli ja Hansatalli käivitamise juures. Praegu olen aga kinnisvara poolest seotud ööklubidega Ahi ja Illusion, mis on välja renditud. Aktiivses äritegevuses ma praegu ei ole. See on ka üks põhjusi, miks ma proovisin kätt kohalikel valimistel, ja olen nüüd valmis asuma abilinnapea kohale.     

Miks otsustasite poliitikasse tulla?

Minu kogu teadlik tegevus on toimunud Tartus. Olen loonud siia oma pere ja olen nelja lapse isa. Mul on olnud võimalus arendada Tartus oma ettevõtlust ja sellest on koorunud otsus anda enda poolt linnale midagi tagasi.

Valvo Semilarski

• Sündinud 16. aprillil 1966.

• Õppinud Elva keskkoolis, Tallinna spordiinternaatkoolis, 1991. aastal lõpetas Eesti põllumajanduse akadeemia maaehituse eriala.

• Hobideks poliitika, majandus, psühholoogia, sportlikud eluviisid.

• Vabaabielus, nelja lapse isa.
--------------------------------------------------

Arvamus

Urmas Klaas

Tartu linnapea­kandidaat

Valvo Semilarski on hea kandidaat abilinnapeaks. Volikogu tööst on tal kogemus lin­namajanduse ja rahanduse valdkonnas, kasuks tuleb ka tema juhikogemus ettevõtluses. Tema kandidatuuri toetavad ka koalitsioonipartnerid.

Mihkel Lees

Reformi­erakonna Tartu fraktsiooni esimees

Valvo Semilarski on näidanud ennast volikogus tööka ja kiire mõtlemisega mehena. Ta kuulub Tartu linnavolikogu linnamajanduskomisjoni ning ka rahanduskomisjoni. Valvo Semilarski kandidatuuri toetab ka tema pikaajaline kogemus ettevõtluses. Otsus oli üksmeelne – Reformierakonna fraktsiooni liikmed toetavad Valvo Semilarskit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles