Tänavu koonduvad teetööd ümber Tallinna ja Tartu

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteameti pressikonverents. Vasakult: Maanteeameti peadirektori asetäitja Kaupo Sirk, maanteeameti peadirektor Aivo Adamson, planeeringute osakonna juhataja Andres Urm
Maanteameti pressikonverents. Vasakult: Maanteeameti peadirektori asetäitja Kaupo Sirk, maanteeameti peadirektor Aivo Adamson, planeeringute osakonna juhataja Andres Urm Foto: Toomas Huik

Maanteeameti peadirektori asetäitja Kaupo Sirk ütles täna pressikonverentsil, et tänavused teetööd koonduvad põhiliselt Tallinna ja Tartu ümber ning teiste seas remonditakse näiteks Pirita jõe sildu ja Kurna liiklussõlm.

Peadirektori asetäitja sõnul on suuremate objektide kõrval olulisele kohale tõusnud liiklusohtlike kohtade likvideerimine ning kuumtaastustööd. «Liiklusohtlike kohtade likvideerimise programmiga ehitame sel aastal ümber 65 kohta, mida on võrreldes eelmisel aastal plaanituga paarikümne võrra rohkem,» rääkis Sirk. Tema kinnitusel on hoo sisse saanud ka kuumtaastustööde programm, mille käigus taastatakse lühikese ajaga teekatte ülemine kiht põhimaanteedel kokku 106 kilomeetril.

Sirk lisas, et jätkub ka Tallinna ringtee nüüdisajastamine, mille raames ehitatakse neljarajaliseks 6 kilomeetrit põhimaanteed, eraldatakse selle sõidusuunad ja kohalik liiklus. Jätkub ka Tallinna-Pärnu maantee Topi sõlme ehitus ning Tartu läänepoolse ümbersõidu ehitus I ja V ehitusalas.

Käesoleva aasta suuremate teetööde hulka kuuluvad:

·         Pirita jõe sillad

·         Kurna liiklussõlm

·         Kurna-Luige ühendustee

·         Topi liiklussõlm

·         Topi liiklussõlme ühendus Alliku-Laagri-Hüüru maanteega

·         Tartu läänepoolse ümbersõidu I ehitusala

·         Tartu läänepoolse ümbersõidu V ehitusala

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles