Klaasi nimetamiseks linnapea ametisse koguneb volikogu erakorraliselt

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu uueks linnapeaks saav Urmas Klaas saabumas reedel Tartu raekotta.
Tartu uueks linnapeaks saav Urmas Klaas saabumas reedel Tartu raekotta. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu uueks linnapeaks saav Urmas Klaas kohtus reede õhtul Tartu Reformierakonna, Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide fraktsiooniga.

Klaasi sõnul möödusid kohtumised hästi. «Meil oli tihe arutelu, aga seisukohad olid sarnased ja leidsime ühise keele,» lausus ta. Keskse teemana oli kõne all Tartu kui Euroopa regionaalse keskuse parem ärakasutamine.

Urmas Klaasi ametisse määramiseks kutsutakse tõenäoliselt 7. aprilliks kokku linnavolikogu erakorraline istung. Vastava taotluse esitab linnavalitsus volikogule ilmselt homme.

Graafiku järgi peaks järgmine volikogu istung toimuma 24. aprillil, kuid Reformierakonna fraktsiooni esimees Mihkel Lees ütles, et nii kaua pole mõtet oodata.

«Ma arvan, et erakorraline volikogu istung on mõistlik. Korraline jääb kaugele ja kuna meil on olemas linnapeakandidaat, kellel on kõigi koalitsioonierakondade toetus, siis on mõistlik linnapea paika panna. Pole mõtet venitada,» lausus Lees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles