Ministeerium: Akadeemia Nord leidku endale uus kosilane

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool ja Akadeemia Nord üritavad ühineda.
Tartu Ülikool ja Akadeemia Nord üritavad ühineda. Foto: Katri Karing

Haridusministeeriumi nägemuses peaks Tartu Ülikoolilt täna korvi saanud Akadeemia Nord leidma uue kõrgkooli, kellega leivad ühte kappi panna.

«Akadeemia Nord on sunnitud ühinema mõne teise õppeasutusega, sest neil puudub akrediteeritud doktoriõppekava,» ütles Postimees.ee’le haridusministeeriumi kõrghariduse osakonna juhataja Mart Laidmets.

Ühinemine peab tema sõnul leidma aset kiiresti, sest partner tuleb leida 1. juuliks.

«Loodetavasti partner leitakse, sest lisaks Tartu Ülikoolile on teisigi variante. Peamine on, et Akadeemia Nord tudengid ei jääks ülikoolita.»

Ühinemisläbirääkimiste ebaõnnestumise korral tuleb Akadeemia Nordil alates 2012. aasta 1. jaanuarist tema sõnul tegevus lõpetada.

Laidmets meenutas, et enne Tartu Ülikooliga läbirääkimiste alustamist kaalus Akadeemia Nord ühinemist Tallinna Ülikooliga, kuid see plaan jäi katki, sest akadeemia õppekavad sobisid Tartu Ülikoolis õpetatavaga rohkem.

Tartu Ülikooli valitsus tegi tänasel istungil nõukogule ettepaneku lõpetada liitumisläbirääkimised Akadeemia Nordiga. Tõenäoliselt otsustab liitumise lõpetada ka 18. juunil kogunev ülikooli nõukogu.

Akadeemia Nord juhtkond ise ei reageerinud täna Postimees.ee palvele oma olukorda ja tulevikuplaane avada.

Samuti jättis Nord kommenteerimata nii selle, kui nende psühholoogiaõpe tunnistati kõlbmatuks, kui ka selle, kui Tartu Ülikooli nõukogu jättis 28. mail Nordi liitumisettepaneku suhtes otsuse kujundamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles