Urmas Kruuse kinnitas ministriks kandideerimist

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Kruuse
Urmas Kruuse Foto: Margus Ansu

Tartu linnapea Urmas Kruuse tunnistas Tartu Postimehele, et talle on tõesti tehtud ettepanek minna uude valitsusse tervise- ja tööministriks.

«Mulle on seda võimalust pakutud kaalumiseks, aga enne kui ma selle otsuse lõplikult teen, tuleb veel kaaluda ja arutada pereringis, lähedastega ja juhatusega,» kommenteeris Kruuse võimalikku ministriks minekut.

Kruuse sõnul sõltub tema otsus mitmest asjaolust. «Üks väga oluline asjaolu on perekond. Lapsed käivad Tartus lasteaias ja kogu minu perekond on siin. See tähendab tegelikult seda, et sa pead minema ratastele,» ütles Kruuse, kellel saaks kuu aja pärast täis seitse aastat Tartu linnapeana.

«Ma olen siin linnas väga õnnelik ja tahaksin olla jätkuvalt tartlaste teenistuses, kuigi ka selles uues ametis saab olla väga otseselt tartlaste teenistuses,» ütles ta.

Samas on Kruuse sõnul pakutav valdkond huvitav ja väga oluline. «Ukraina valguses räägime väga palju julgeolekust, aga kui me vaatame julgeolekut laiemas mõttes, siis inimeste tervis, tervelt elatud aastad, eluiga ja töövõimekus ... Siin on väga palju ära teha, selleks, et meie ühiskond oleks jõukam, tervem ja teineteist rohkem toetav,» rääkis Kruuse täna.

Võimalik ministrikoht kerkis Kruue sõnul esimest korda päevakorrale kolmapäeval ning ettepaneku tegi talle Taavi Rõivas. «Uus peaminister tahab võimalikke kandidaate vaagida esmaspäevasel juhatusel, nii et esmaspäeva õhtuks peaks olema selge, kes on Reformierakonna kandidaadid,» ütles Kruuse.

Kruuse kinnitusel pole praegu veel arutatud, kellest võiks saada tema mantlipärija Tartus. «Pole isegi arutanud, sest hetkel pole vajadust olnud. Aga ma arvan seda, et kui see osutub vajalikuks, siis me kindlasti leiame sellele kohale väärika inimese.  Praegu ma isegi ei spekuleeriks nimedega,» lausus Kruuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles