Noorte judoturniiril tuleb ka maavõistlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Kuusik kadettide EM-il.
Mattias Kuusik kadettide EM-il. Foto: Anna Kolesnicenko

Sel nädalavahetusel võistlevad Tartus Eesti lahtistel meistrivõistlustel noored kuni 20-aastased judokad kaheksast riigist. Laupäeval selgitavad ligi 170 sportlast Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist, Norrast, Venemaalt ja Valgevenest individuaalse arvestuse parimad. Võistlus algab kell 10 ja on ühtlasi VIII Kaupo Viili mälestusvõistlus.

Tartlastest võistlevad tublisid tulemusi näidanud Mattias Kuusik ja Sander Ludvig.

Pühapäeval kell 9.30 algab aga üle paljude aastate taaselustatud maavõistlus, kus võistlevad Baltikumi ja Põhjamaade võistkonnad. «Laupäevane võistlus on kõrgema tasemega, kuid pühapäeval on kindlasti rohkem emotsioone,» selgitas võistluse korraldaja ja judoklubi DO treener Andres Põhjala. Ta lisas, et muidu on 40. turniir tavaline, aga taastatud maavõistlusel pole varem nii palju riike osalenud.

Et pühapäeval võistlevad omavahel riikide koondised, on sportlastel võimalik end laupäeval veel tõestada, et ka koondvõistkonda pääseda. Põhjala märkis, et laias laastus on koondiste koosseisud ilmselt selged, aga alati on ruumi ka väikesteks muutusteks.

Turniiri aukülaline on grusiin David Khakhaleishvili, kes võitis 1992. aasta Barcelona olümpiamängudel raskekaalus kuldmedali. 1980. aastate keskel osales ta kor-duvalt edukalt ka Tartu turniiril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles