Tantsivad kauni kunsti hoidjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Vanemuise kontserdimaja.
Pildil Vanemuise kontserdimaja. Foto: Sille Annuk

Vanemuise kontserdimajas on 22. veebruaril kell 17 rahvusvaheline balletikoolide galakontsert «Kauni kunsti hoidja».

Kolmeosalises kavas on variatsioone ja katkendeid klassikalistest ballettidest, originaalseid tantsunumbreid, neoklassikat ja moderntantsu. Peategelastena esinevad suured ja väikesed talendid Eesti, Läti, Soome, Norra ja Itaalia koolidest ning Ida tantsukooli õpilased Tartust.

«Mul on eriti hea meel nende lõpetajate üle, kellest on saanud juba lavaküpsed tantsijad ja kes tulevad meie pidupäevale esinema,» ütles klassikalise tantsu õpetaja ja Ida tantsukooli kunstiline juht Alla Lilleorg.

Ta rääkis, et Triinu Leppik lõpetas Ida tantsukooli esimese lennu 2006. aastal ja tantsib seitsmendat hooaega rahvusballeti trupis Estonia teatris.

Teise lennu (2010) vilistlane Kersti Kuuse tuleb esinema Vanemuise balletitrupi liikmena ja Margot Seesmaa esimesest lennust saabub Londonist, kus õpib moderntantsu. Kolmandas lennus (2013) lõpetanud Ketlin Oja jätkab õpinguid Tallinna balletikoolis.

Galakontserti korraldava MTÜ Arabesk juhatuse liikme ja Ida tantsukooli juhataja Tiit Lilleoru sõnul on partnerkoolide ühiskontserdid Tartus tava, mida on hoidnud Ida tantsukool.

«Õpilaste osavõtt ja edukas esinemine rahvusvahelistel balletikonkurssidel on suurendanud huvi meie kooli tegevuse vastu,» lisas Tiit Lilleorg. «Ühisel kontserdil soovime jagada meie pühendumust maailma kauneimale kunstile.»

Galakontserdiga eeloleval pühapäeval tähistab Ida tantsukool 20. aastapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles