Tartu frisbimeeskond tuli Eesti meistrivõistlustel teiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu frisbimeeskond mänguhoos.
Tartu frisbimeeskond mänguhoos. Foto: Jürgen Joost

Nädalavahetusel Tallinnas peetud Eesti meistrivõistlustel ultimate frisbee’is jõudis Tartu Turbulence kaotusteta finaali, kuid pidi seal siiski tunnistama Tallinna frisbiklubi meeskonna paremust.

Meistrivõistlused peeti kaheksa võistkonna osavõtul, kusjuures esimest korda ajaloos esindasid Tartut kolm võistkonda. Lisaks Turbulence’ile osalesid meeskond Stack Overflow ja naiskond Flying Lemons, kes saavutasid vastavalt kuuenda ja seitsmenda koha. Ingliskeelsed nimed on võistkondadel seetõttu, et rahvusvahelistel turniiridel neid tõlkima ei peaks.

Tartu frisbi eestvedaja ja Turbulence’is mänginud Tõnn Sikk ütles, et iga aastaga on suur edasiminek toimunud. “See oli meil kolmas kord EMV-l osaleda. Esimene kord olime eelviimased, siis tagant kolmandad ja nüüd siis teised. Loogiline jätk on järgmine aasta meistritiitel ära tuua,” sõnas ta.

Finaali nimetas Sikk päris dramaatiliseks, sest alguses läks Tallinna meeskond kuue punktiga eest ära ja tartlased olid juba masendunud, kuid siis ärkas publik ja fännide toetusel jõuti vastastele siiski lähedale. Kahjuks sellest ei piisanud ja sel korral jäid tallinlased veel peale. 

Kui ala sai Tartus tuule tiibadesse suuresti tänu inglasest semiootikatudengile Mark Lemonile, kes nüüdseks õpingud lõpetanud ja kodumaale naasnud on, siis sügisest saadik on klubi nõu ja jõuga aidanud ukrainlane Ilja Shipunov. Oma kodulinnas Lvivis oli Shipunov frisbimeeskonna kapten.

Meistrivõistlused peeti avatud formaadis, mis tähendab, et pole määratletud, kas ja kui mitu naist peab võistkonnas olema. Seetõttu osalevad enamasti ainult meeskonnad, aga vahel otsustavad ka naised oma võistkonnad välja panna, et kokkumängu harjutada.

Seekord andis põhjuse aprillis Tallinnas toimuv Kick In De Kök-nimeline frisbiturniir, kus Tartu mehed ja naised astuvad võistlustulle eri arvestuses. Siis tuleb tartlastel enda paremust näidata juba teiste riikide mängijate vastu - võistlusele oodatakse 24 erinevat meeskonda ning 12 naiskonda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles