Lätlane ja bulgaarlane tabati Võrus pangaautomaadile kopeerimisseadme paigaldamiselt

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki sularahaautomaat.
Swedbanki sularahaautomaat. Foto: Marko Saarm / Sakala

Politsei pidas üleeile Võru linnas kinni kaks meest, kes paigaldasid sularahaautomaadile kopeerimisseadet. Tartu maakohus mõistis mehed süüdi arvutikuriteo ettevalmistamises ning karistas neid kuuekuuse tingimisi vangistuse ja riigist väljasaatmisega.

Võru kriminaalpolitseinikud pidasid teisipäeval Kooli tänaval kinni 31- ja 39-aastase mehe, keda kahtlustati sularahaautomaadile pangakaardi andmete kopeerimisseadeldise paigaldamises. Tegemist oli Läti ja Bulgaaria kodanikega. Juhtunu asjaolude selgitamiseks alustas Võru kriminaaltalitus kriminaalmenetlust.

Lõuna ringkonnaprokuratuur esitas meestele süüdistuse karistusseadustiku paragrahv järgi, mis käsitleb arvutikuriteo ettevalmistamist.

Süüdistuse järgi omandas üks meestest selle aasta jaanuaris Lätis kopeerimisseadeldise. Seejärel tulid mehed 4. veebruaril Eestisse, kus paigaldasid seadme ühe osa Kooli tänaval olevale sularahaautomaadile. Politseinikud pidasid mehed sündmuskohal kinni enne, kui nad jõudsid seadeldise teist osa paigaldama ja andmeid kopeerima hakata.

Eile saatis prokuratuur selle kriminaalasja kiirmenetluses kohtusse.

Tartu maakohus tunnistas eilse otsusega Martinš Ziemelise (31) ja Krasimir Krastevi (39) kokkuleppemenetluses süüdi arvutikuriteo ettevalmistamises. Mõlemale mehele mõisteti kuue kuu pikkune vangistus, mille hulka arvati kahtlustatavana juba ära kantud kahepäevane kinnipidamine. Ülejäänud vangistus, viis kuud ja 28 päeva mõisteti neile tingimisi kolmeaastase katseajaga. Lisaks otsustas kohus mehed Eesti Vabariigist välja saata ning neile kehtib Eestisse kolme aasta pikkune sissesõidukeeld.

Ühtlasi tuleb neil hüvitada menetluskulud, Krastevil 563,60 eurot ja Ziemelisel 520,40 eurot.

Eilne kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles