Mettis lõpetas Padari ainuvalitsemise

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus peetud judo Eesti meistrivõistluste medalistid Do klubist.
Tartus peetud judo Eesti meistrivõistluste medalistid Do klubist. Foto: Judoklubi DO

Nädalavahetusel Tartus peetud judo Eesti meistrivõistluste kõnekaim kohtumine leidis aset kõige raskemate meeste seas, kus vastamisi läksid suurte kogemustega Martin Padar ja nooruke Juhan Mettis. Noor tartlane alistas Padari ja lõpetas tema 11 aasta pikkuse ainuvalitsemise üle 100 kg meeste kaalukategoorias.

Finaalis jäi Padari heiteüritus poolikuks ja Mettis ei lasknud avanenud võimalust käest. Kasutades kinnihoidmistehnikat võitis ta oma esimese täiskavanute Eesti meistri kulla. Kohtumine kestis alla minuti, rääkis judoklubi Do esindaja Elis Põhjala.

Hästi esinesid teisedki tartlased. Meeste kehakaalus kuni 81 kg suutis oma meistritiitlit kaitsta Do judoka Andre Seppa, kes siirdus täiskasvanute vanuseklassi alles sel aastal. Eelringides alistas Seppa kindlalt ipponiga Audentese klubist Andrei Lavrinjovi ja seejärel Põhjakotka esindaja Erik Kanguri. Finaalkohtumises näitas Seppa mulluse kuni 73 kg Eesti meistri Kristjan Tõniste vastu väga enesekindlat maadlust ning võitis kohtumise ipponi väärilise kinnihoidmisega.

Samas kehakaalus võitis pronksi alles juunioride klassi jõudnud Mattias Kuusik, kes on ka 2013. aasta kadettide Euroopa meistrivõistluste pronksiomanik.

Naiste kehakaalus kuni 63kg tõi Do klubile kulla Julia Bežko ning hõbeda Maria Kilk kuni 48 kg kategoorias.

Kadettide vanuseklassis läks kuni 50 kg klassis hõbe Theodor Eharile. Täiskasvanutest võitsid pronksmedali Edward Murel kuni 73 kg arvestuses, Rivo Jurs kuni 90 kg kategoorias ja Dmitri Lepp üle 100 kg meeste seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles