Maadluse meistrivõistlustelt jagus tiitleid ka Tartusse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval selgusid Raplas Eesti meistrid kreeka-rooma ja naismaadluses. Spordiklubi Kalev/Englase treener Voldemar Press leidis, et seekordsetel võistlustel võis näha tartlastelt viimaste aastate parimat etteastet.

Võistkondlikus arvestuses tuli Tartu Kalev/Englas klubi teisele kohale ning Eesti Maaülikool jagas kolmandat kohta. Linnade/maakondade arvestuses Tartu võitis.

Võisteldi rahvusvahelise maadlusföderatsiooni poolt kinnitatud uute kaalukategooriate järgi. Tartlastest sai kuni 59 kg kaalus Keyt Šteglov viienda koha.

Kuni 66 kg kaalus oli ainuvalitsejaks Kristjan Press, kes ei loovutanud oma vastastele ühtegi punkti. Selles kaalus oli ka enim osavõtjaid. Magnus Piirits tuli hõbedale.

71 kg kaalus üllatas Leimar Pärtmaa sellega, et ühes eelringis suutis ta 0:7 kaotusseisust väljuda hoopis võitjana ning medaliheitluses oli väärt pronksist autasu. Tartumaa noormees Kevin Visk sai viienda koha.

Aste kõrgemas ehk kuni 75 kg klassis pidi rohkem MMA võitlejana tuntud Ott Tõnissaar tunnistama finaalis Taavi Tikerpalu nappi paremust ning tulemuseks hõbe. Samas kehakaalus jäi Silver Tõgen jagama kolmandat kohta.

Kuni 80 kg kehakaalus oli soosik küll tartlane Hardo Toots kuid sel korral oli ta varem korduvalt alistatud Saaremaa maadlejaga hädas. Kindel punktikaotus ja autasuks hõbemedal.

EMÜ SK treener Veiko Proovel oli võitja kuni 85 kg kaalus. Finaalkohtumises suutis ta rühkida kaotusseisust kindlale võidule ja tuli esmakordselt Eesti meistriks. Selles kaalus jäi seekord kõrvale Euroopa meistrivõistluste viies mees Eerik Aps.

Kõige raskemate meeste ehk kuni 130 kg kaalunute seas tuli Kaarel Maaten kolmandaks. Joosep Vähi oli kinni pronksmedalis, kuid ootamatult kaotas ta 20 sekundit enne lõpuvilet eduseisu ning pidi leppima viienda kohaga.

Naistest tõi Maria Kilk Tartusse kulla kuni 48 kg klassis. Aste kõrgemas, kuni 53 kg klassis sai pronksi Margit Korotkova. Pronksise tulemuse tegi kuni 58 kg klassis Hanna Nõgel. Kaisa Muutra saavutas teise koha kuni 63 kg naiste seas. Samas kaalus oli kolmas Anette Traks. Gerlin Järvela tõi Tartusse hõbeda kuni 75 kg klassis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles