Politseid asjata tülitanud mees läheb viieks päevaks trellide taha

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eile määrati viiepäevane arest mehele, kes helistas purjus olles politsei hädaabinumbril ja valetas, et leidis korteripõrandalt inimese pea.

Möödunud aasta 17. novembri õhtul tarvitasid kolm Põlva politseile juba varasemast ajast tuttavat meest Põlvas Hurda tänaval koos alkoholi ning hakkasid erinevate küsimustega politsei hädaabiliini tööd segama. Seltskond ei allunud juhtimiskeskuse töötajate korraldustele hädaabiliini kinni hoidmine lõpetada ning jätkas tühikõnede tegemist. Ühtekokku helistasid mehed politseisse viiel korral.

Ühe kõne käigus teatas 22-aastane Taavi, et Põlva linnas Hurda tänaval asuvas majas on põrandal kellegi pea ja kõik kohad on verd täis.

Äreva väljakutse peale sündmuskohale jõudnud politseinikud leidsid eest kolm meest ning mingit kuritegu korteris toimunud polnud. Politsei alustas Taavi suhtes väärteomenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb valeväljakutse tegemist.

Eile määras kohus Taavile valeväljasõidu põhjustamise eest karistuseks viis päeva aresti.

Põlva patrullteenistuse vanem Arvo Turba rõhutas juhtumit kommenteerides, et hädaabiliini kinni hoides ja valeväljakutseid tehes võivad abita jääda reaalsed hädasolijad.

«Politseipatrulli saabumine tegeliku abivajajani võib viibida, kuna lähim piirkonnas olev patrull saadeti valeväljakutsele. Seepärast selgitab politsei välja ja suhtub rangelt kõikidesse nendesse, kes tühikõnedega hädaabiliin kinni hoides või valeväljakutseid tehes politsei tööd plaanitsetult segavad ja teisi abivajajaid selliselt ohtu seavad,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles